Een reactie plaatsen

De Glenmorangie Milsean

Glenmorangie MilseanEen nieuwe Glenmorangie Private Edition botteling staat al weer bijna voor de deur. Inmiddels de zevende na onder Companta en Tusail. Deze heet Milsean wat gaelisch is voor ‘zoete dingen’. Het doet enigzins vermoeden dat het een sherry snoepje is maar niets is minder waar. De Milsean (overigens uit te spreken als ‘Miel-sjoan’) heeft na de welbekende bourbon rijping in voormalige Portugese rode wijn vaten gelegen. Vaten die extra zwaar getoast zijn zodat de zoete Glenmorangie beter versterkt worden en vandaar dus de naam Milsean.

Wat kunnen we verwachten? Een gezoete en licht kruidige Glenmorangie gebotteld op 46%. Hieronder de proefnotities.

 

Neus: geparfumeerd, zoet en kruidig met tonen van suikerriet, rijp fruit, citroenzuurtjes en karamel fudge. Met toevoeging van water komt meer ‘snoep-zoet’ naar voren en gesuikerde pruimen, met een hoofdrol voor zoete, boterige kokosnoot. Zoete citroenen en limoenen met een vleugje exotische rijpe meloenen.

Smaak: een dikke, boterige textuur met een klein beetje tintelende specerijen en wat chili wordt gevolgd door een zoete, heerlijke snoepachtige smaak. Hierna komt een mix van rins fruit, gesuikerde sinaasappelschil, kersen, angelica (engelwortel) en nog meer fruit naar voren, zoals perzik, nectarines, pruimen en meloen.

Finish: lang en kruidig, maar met altijd een zoete ondertoon. Vol smaken als gember, bruine suiker, zoete tabak en cakemix.

Alle overige bij ons beschikbare Glenmorangie release waaronder een paar voorgangers van de Milsean vindt je hier op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: