Na de Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Oyster is er eindelijk een vijfde en laatste botteling in de Remarkable Regional Malts serie van Douglas Laing. Na het succes van Big Peat in 2011 en de daaropvolgende bottelingen (inclusief cask strengths) wisten we al dat Fred Laing met iets heel goeds, leuks en unieks bezig was. Deze laatste toevoeging, The Epicurean, bewijst dat eens te meer. Een Lowlands blended malt die we eigenlijk al iets eerder verwacht hadden. Desalniettemin een botteling die eens te meer bewijst dat Douglas Laing zeer terug ‘brand innnovator of the year’ is.
Wat is de The Epicurean? Een goed huwelijk tussen het oosten en westen van Schotland en de beste malts uit de Lowlands regio. Licht floraal, wat citrus, gerst en kruiden maak dit een typische Lowlander en Douglas Laing botteling. De malt is vernoemd naar The Epicurean, de basis/ziel van elke feestje in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Een synoniem voor gezelligheid, lekker eten, reizen en feesten. Iemand vol charisma, grappen en grollen.
Gebotteld op 46,2% als small batch release en verpakt in een prachtige koker. Uiteraard non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Onderstaand alvast de proefnotities.
Neus: gerst, citrus, florale tonen en kruiden
Smaak: zoet gecoat met suiker, gebrande citrus, kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes
Afdronk: rijk met meer kruidige tonen, amandelen, gemaaid gras en verbrand suiker
The Epicurean is vanaf begin mei verkrijgbaar. Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl.
UPDATE 95/2016: Hij is er en je vind ‘m hier!