Een reactie plaatsen

Isle of Jura Tastival 2016

Isle of Jura Tastival 2016Ter ere van het Jura festival, Tastival, waarmee Isle of Jura sinds 2014 aansluiting zoekt bij het welbekende Feis Ile is er dit jaar opnieuw een Tastival botteling uitgebracht. Een special limited release dit keer gerijpt in bourbon vaten gevolgd door een triple sherry finish. Een finish in Fino, Amoroso en Apostoles sherry vaten. Vervolgens gebotteld op 51%, fors hoger dan voorgaande releases, in mei 2016.

De verpakking is ontworpen door de Duitse kunstenaar Florian Schommer die in een social media competitie onderandere de Franse illustrator Yo Az aftroefde. Het ontwerp bevat Schommer’s persoonlijke tasting notes van deze release waaronder appel, vanille en bloemen. Zijn kleurschema heeft hij gebaseerd op de blend van ahornsiroop en geroosterde hazelnoten.

Neus: warme en romige caramel met geroosterde hazelnoten, overrijpe peren, zachte vanille, ahornsiroop, oude Oloroso sherry en gemalen amandelen

Smaak: gebakken appels, met rietsuiker, kaneel, kiwi en gluhwein

Afdronk: zongedroogde sultana’s, geglaceerde ananas en limoen

De Tastival is vanaf begin juli in beperkte oplage beschikbaar. Reserveren van een fles kan door te mailen naarinfo@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Isla of Jura bottelingen vindt je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 12/7/2016: De Tastival 2016 is gearriveerd en vindt je hier!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: