Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Yula 21yo

Dit najaar verwachten we eindelijk de tweede release de Yula. De Islands blended malt met leeftijdsaanduiding van Douglas Laing. Na de experimenten met de Rock Oyster waren we zeer enthousiast, na het proeven van de Yula 20yo vorig jaar nog enthousiaster en de Rock Oyster Cask Strength begin dit jaar deed er nog een schepje bovenop. Evenals Compass Box verheft Douglas Laing blenden (en blended malts) weer tot een kunst en deze Yula zal daar naar verwachting opnieuw een goed voorbeeld van zijn.

De Douglas Laing Yula 21 years old is een blended malt whisky en de tweede in deze trilogie van gelimiteerde Islands malts die Douglas Laing op de markt zal brengen. De Yula bestaat uit verschillende Islands peated malts en van deze tweede, 21 jaar oude,  editie zijn slechts 900 flessen gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 52,3%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Douglas Laing Yula 21yo

Yula refereert aan een oude Islay legende die het verhaal vertelt van de mooie godin Yula, die een zoektocht ondernam naar een lang verloren liefde met haar schort vol stenen. Tijdens haar reis vielen de stenen uit haar schort en zo liet ze een spoor van eilenden achter zich. Yula vond nooit haar liefde en kwam op tragische wijze om in de verraderlijke zeeën rond Islay, het laatste stenen juweel dat uit haar schort viel. En het is hier op Islay, in het oude Noors bekend als “Yula’s Isle”, dat de tragische heldin wordt begraven. Haar laatste rustplaats werd gekenmerkt door twee staande stenen die de dag van vandaag nog steeds te zien zijn.

Yula’s trilogie schets de reis van de spirit, deze keer niet over land en zee, maar in het vat. Daar waar de magie van het rijpingsproces zegeviert en de verschillende elementen eindelijk verenigd worden in hun eigen huwelijk.

Neus: puur met een zeebriesje en een vleugje turf

Smaak: zoet met butterscotch, geroosterd hout, bbq, as en dan wat zachtere tonen

Afdronk: verbrande zoete toast, kruiden hoestsnoepjes en fenolen

Deze Yula verwachten we eind september/begin oktober in zeer beperkte oplage. Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl.

UPDATE 11/10/2016: De Yula 21yo is er en koop je hier!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: