Een reactie plaatsen

Adelphi The Glover 18yo

Vorig jaar waren er opeens twee bijzonder bottelingen van Adelphi, twee Glover releases. Een 14yo en een 22yo die binnen no time uitverkocht waren. En dat vonden we niet zo gek. Twee prachtige whisky’s op basis van malts van de gesloten Japanse Hanyu distilleerderij, Glen Garioch en Longmorn.

Een uniek experiment van onafhankelijke bottelaar Adelphi. Een blend van Schotse en Japanse malt whisky’s ter ere van de relatie tussen Schotland en Japan en een eerbetoon aan Thomas Blake Glover. Geboren in Fraserburgh, opgegroeid in Aberdeen en op jonge leeftijd verhuist naar Japan waar hij bekend is geworden als de ‘Schotse Samurai’. Hij had een grote invloed op de modernisatie van Japan in de 19e eeuw en werd daardoor de eerste buitenlander die van de Japanse keizer de ‘Order of the Rising Sun’ ontving. Een hoge Japanse onderscheiding.

Is The Glover dan net als vele andere whisky’s een verwijzing naar het verleden en niks meer? Nee. Alex Bruce, de Managing Director van Adelphi en de blender van deze whisky is de achter-achterkleinzoon van de ‘Earl of Elgin’ die de eerste handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en Japan sloot in 1858. Het was deze overeenkomst die de weg voor ondernemers en handelaren als Thomas Blake Glover vrijmaakte.

Een whisky dus die om de band tussen Japan en Schotland draait. Of beter gezegd twee whisky’s want er zijn twee varianten. Beiden gebotteld op initiatief van Jim Millar die zich nadrukkelijk bezighoudt met de betrekkingen tussen beide landen waar whisky een grote rol speelt.

Adelphi Glover 18

Deze 18 years old is dus de derde release en een prachtige gesherried botteling met 48,6%. Een limited release van 1448 flessen. “Richly fruity – ripe pear, juicy red apples, cherries, orange juice – on a base of vanilla sponge, spread with strawberry jam and whipped cream.” We verwachten deze fles in zeer beperkte oplage op dinsdag 23 augustus. Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Adelphi releases vindt je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 25/8/2016: De Adelphi The Glover 18yo is nu hier te bestellen!

UPDATE 9/4/2017: Er is een opvolger van de The Glover 18yo uit 2016. Deze 2017 release is hier te bestellen!

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: