Een reactie plaatsen

Westland, American Single Malt Whiskey

Westland Distillery Banner

Een distilleerderij die al een tijdje op ons netvlies zit is Westland. Nee, niks Nederlands maar een Amerikaanse ‘craft distillery’. Westland werd in 2010 opgericht en is sindsdien exponentieel gegroeid en zeer populair geworden in de USA. Gehuisvest in Seattle, aan de noordwest kust, en distillerend met ingrediënten grotendeels afkomstig uit de staat Washington. Net als Kavalan, Sullivan’s Cove, Säntis en vele andere laat Westland zien dat goede (single malt) whisk(e)y niet langer enkel en alleen uit Schotland of Japan hoeft te komen.

In het hartje van Seattle is het een van de grootste, zo niet de grootste, distilleerderije(n) van het land. De distilleerderij bestaat uit een mash house, dat 7 dagen per week in gang is, en goed is voor 5000 liter waarmee 10000 liter grote fermenters worden gevuld. Men heeft een wash still van 7560 liter en een spirit still van 5670 liter. Men werkt met 5 verschillende gerst soorten en de whisky rijpt in een verscheidenheid aan vaten waaronder ex-bourbon en ex-sherry. Nadat deze gevuld zijn worden de whisky naar pakhuizen aan de kust gebracht waar het regenwoud klimaat ideaal is voor de rijping van deze whiskey.

Inmiddels zijn er drie bottelingen die vanaf september verkrijgbaar zijn. Namelijk de:

Westland American Single Malt Whiskey

Westland American Single Malt WhiskeyDe Westland American Single Malt Whiskey is grotendeels gemaakt van 5 verschillende gerst types uit Washington; Munich, extra special, brown, pale chocolate en Washington Select. Dit in combinatie met Belgisch brouwersgist zorgt voor een Amerikaanse single malt gerijpt in drie types nieuwe Amerikaanse vaten (virgin oak) De Cooper’s Select New American Oak, Cooper’s Reserve New American Oak en first fill ex bourbon casks. Tenminste 24 maanden gerijpt en gebotteld in op 46%.

Neus: limoen en sinaasappen custard met verse wafels, romigheid van creme brulee en chocolade custard met een vleugje jasmijn

Smaak: romig met rijke fruit en custard tonen, kersen, chocolade en amandelen

Afdronk: banaan en room met Turkse koffie

kopen
Westland Peated American Single Malt Whiskey

Westland Peated American Single Malt WhiskeyDe Westland Peated American Single Malt Whiskey is een variatie op de Westland American Single Malt Whiskey en is gedeeltelijk gedistilleerd van zwaar geturfde malt . Een blend van 6 verschillende gerst types; peated malt, Washington Select Pale Malt, Munich malt, Extra Special Malt, Pale Chocolate Malt en Brown Malt. Vergist met Belgisch brouwersgist en minimaal 24 maanden gerijpt in drie types nieuwe Amerikaanse vaten (virgin oak) De Cooper’s Select New American Oak, Cooper’s Reserve New American Oak en first fill ex bourbon casks. Gebotteld op 46%.

Neus: noten, mos en sinaasappelschil

Smaak: turf met kampvuur, jodium en geroosterde pistache noten gevolgd door minerale tonen en groene kruiden

Afdronk: turf, groene kruiden en meer jodium tonen

kopen

Westland Sherry Wood American Single Malt Whiskey

Westland Sherry Wood American Single Malt WhiskeyDe Westland Sherry Wood American Single Malt Whiskey is een gesherriede Amerikaanse single malt. Een blend van 5 verschillende gerst types; Washington Select Pale Malt, Munich Malt, Extra Special Malt, Pale Chocolate Malt en Brown Malt. Vergist met Belgisch brouwersgist en minimaal 26 maanden gerijpt in nieuwe Amerikaanse vaten (Cooper’s Select New American Oak en Cooper’s Reserve New American Oak) en sherry vaten (Ex-Oloroso hogsheads en butts en ex-Pedro Ximenez hogsheads en butts). Geboteld op 46%.

Neus: honing, rozijnen meergranen koekjes en ahornsiroop over bananen pancakes

Smaak: kiwi, ahorn en rozijnen siroop, zoete koekjes en deegwaren en sherry

Afdronk: veel gestoofd geel fruit

kopen

Ook is er nu een giftpack met 3x20cl. Dit vindt je hier!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: