Een reactie plaatsen

Glenfiddich Experimental Series

Glenfiddich gaat zich op het innovatieve vlak begeven en komt met de Experimental Series. Een nieuwe serie waarin we aftrappen met twee releases waarna we ongeveer elk jaar een nieuwe toevoeging/vervanging krijgen. We beginnen met een IPA Cask Finish en Project XX.

Glenfiddich Experimental Collection

Glenfiddich Experimental Series #1 IPA Cask Finish

De IPA Cask Finish is een bijzondere, zelden zagen we een finish in een bier vat door een Schotse distilleerderij. We zijn er die prachtige Säntis botteling uit Zwitserland waarbij het zelfs een volledige rijping in bier vaten betreft! In het geval van Glenfiddich gaat het om een finish van 3 maanden in Indian Pale Ale vaten die eerder zijn gebruikt door de Speyside Craft Brewery in Forres. Vaten met bier van British Challenger hop wat een zeer fruitig karakter heeft en ook de keus van Glenfiddich voor deze vaten verklaart. Een no age statement whisky gebotteld op 43% is het resultaat.

Neus: rijpe groene appels, William’s peer en bloesems met hoppige tonen

Smaak: citrus zeste met zoete vanille tonen en verse hop

Afdronk: lang en gezoet met subtiele hop tonen

kopen

Glenfiddich Experimental Series #2 Projext XX

Project XX, wat staat voor Project 20, is een single malt vatting van 20 verschillende vaten waaronder port pipes, sherry butts en first fill bourbon casks. Elk van de vaten is gekozen door een van de 20 Global Brand Ambassadors van Glenfiddich. Voor Nederland is dat Tony van Rooijen.  Zij werden door Brian Kinsman gevraagd een vat te selecteren dat paste bij hun persoonlijkheid en zo wordt dit de eerste “mass collaborated Glenfiddich whisky” zoals hij het zo mooi noemt. Eveneens een NAS expressie maar deze keer gebotteld op 47%.

Neus: rijp zomerfruit met kaneel, amandelen, rijpe peer, port en sherry

Smaak: rijk en vol met port en sherry tannines, kaneel, amandelen, zoethout en rijp fruit

Afdronk: rijk, middellang en met wat eiken

kopen

We verwachten beide bottelingen begin oktober, reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Glenfiddich releases vindt je hier op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: