Een reactie plaatsen

One For The Road

Na de recent gereleasde Tastival die bij ons zeer goed in de smaak viel is er opnieuw een mooie Isle of Jura release in aantocht. De Jura One For The Road 22yo. Een limited edition ter ere van het met pensioen gaan van distillery manager Willie Cochrane. Hij neemt in september afscheid van de distilleerderij met een kleine tour door Europa waarbij hij zijn 39 jarige cariere in de whisky viert met een aantal masterclasses. Uitsmijter in de line-up is de One For The Road.Cochrane kwam in 1977 op Jura met bijna geen kennis van whisky en de intentie om niet langer dan een jaar te blijven. Hij belande bij de distilleerderij als mashman, later stillman en ten slotte als manager. In de laatste 11 jaar verwelkomde hij de duizenden bezoekers aan de distilleerderij en dat wordt nu gevierd met deze limited release van 5000 flessen.


Een release die zeker niet alleen de cariere van Cochrane viert maar ook de hechte community van Isle of Jura en in het bijzonder de distilleerdij (getuige ook onderstaand filmpje). De whisky zelf heeft 22 jaar lang gerijpt in bourbon barrels gevolgd door een Pinot Noir Cask Finish. Gebotteld in 2016 op 47%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: versgebakken brood, sappige walnoten cake, overrijpe ananas en vanille met een vleugje pure chocolade, koffie en macarons

Smaak: rijk met veel gember tonen, cassis, frangipane en gekaramelliseerde perzikken. Ook tonen van geglaceerde nectarines, peren in rode wijn, moscovado suiker en zachte cranberries

Afdronk: Turks fruit, koffie, vijgen siroop en kersen cake

De One For The Road is vanaf eind september verkrijgbaar. Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Het bij ons beschikbare Isle of Jura assortiment vindt je hier op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: