Een reactie plaatsen

Compagnie des Indes rums

cdi-sc-range

Sinds kort zijn ook de Compagnie des Indes rums in ons assortiment te vinden. Compagnie des Indes is een in 2014 in het leven geroepen naam voor een serie rum die door Florent Beuchet wordt geselecteerd en geassembleerd. De serie vertegenwoordigt een verscheidenheid aan Single Cask en blended rums met een onderscheidende herkomst en stijl. Het idee is om met een grote keuze uit verschillende landen, gelimiteerde bottelingen en zonder enige toevoegingen, een eerlijk product aan te bieden en vooral de gevorderde en ervaren (rum) consument te bereiken.

Er is een core range van 3 bottelingen met daarnaast een verscheidenheid aan small batch en single cask bottelingen uit verschillende landen en van van verschillende distilleerderijen.

We beginnen met de reeks Caraïbes, Tricorne en Jamaica. Alle bij ons beschikbare Compagnie des Indes botttelingen vindt je overigens ook hier op Dramtime.nl.

Jamaica

compagnie-des-indes-jamaica-5yoVoor de assemblage van Jamaica worden drie verschillende, in een pot still gedistilleerde rums, van de beste distillateurs van het eiland Jamaica gekocht. Dit is de wijze van distilleren die de Jamaicanen na aan het hart ligt. De aroma’s liggen vaak dichterbij de agricole rum dan traditionele rum. Iedere rum lagert voor de assemblage eerst minimaal 5 jaar op “first-fill” Bourbonvaten. Voor de botteling wordt een minimale hoeveelheid van 15 gr./ltr. organische rietsuiker toegevoegd. Gebotteld op 43% zonder koude filtratie.

Neus: verse banaan, vlierbessen, kamille, gedroogde abrikoos en pruim.

Smaak: eau de vie als bij een Poire Williams, zeer fris en elegant. Ook gekonfijte abrikoos en rozijnen.

Afdronk: beheerst en in balans

Tricorne Blanc

compagnie-des-indes-tricorneDe Tricorne is de eerste witte rum die wordt geassembleerd uit drie verschillende type witte rum die je over de hele wereld kunt vinden; suikerriet (40%), melasse (55%) en 5% Batavia Arrack. De Batavia Arrack komt uit Indonesië en is een van de oudste suikerriet distillaten in de wereld. Uniek aan Arrack is dat de fermenterende melasse geholpen wordt door er reeds gefermenteerde rijst aan toe te voegen. De naam Tricorne is ontleend aan het driehoekige hoofddeksel met een hint naar de drie gebruikte “rums”. Tricorne is een opvallende witte rum, die niet wordt aangezoet (suiker) en zonder koude filtratie op een alcoholpercentage van 43% wordt gebotteld.

Neus: zeer krachtige geuren, vers geperst suikerriet, steenvruchten als kersen, frambozen, bramen en een heel lichte geur van walnoten. Kruiden en iets grassigs.

Smaak: kandijsuiker, daarna bananen, groene planten en gras

Afdronk: kruidig

Caraibes

compagnie-des-indes-latinoDe Caraibes is de eerste blended rum uit de reeks en deze rum, met het nostalgische etiket, is een blend van vaten afkomstig uit de Caraïben. De rum op Amerikaans eikenhouten vaten van ca. 200 liter is afkomstig van Trinidad (50%), Barbados (25%) en Guyana (25%) en tekenen voor het smaakprofiel uit de regio ten noordoosten van Venezuela. De vaten uit deze blend bevatten melasse kolom gestookte rum die tussen de drie en vijf jaar op gebruikte Bourbonvaten gelagerd zijn. Aan deze blended rum is een kleine hoeveelheid organische suikerriet siroop (15gr./ltr.) toegevoegd om rondeur te geven aan de Caraïbes. Veel minder gezoet dan bij rum van bijvoorbeeld Diplomatico (to wel 40gr./ltr.) en Zacapa (tot wel 45gr./ltr.) Voor een consistente kleur wordt nu nog een klein beetje karamel (E150A) toegevoegd.

Neus: een lichtzoet aroma in de neus van melasse, rum rozijnen en vanille

Smaak: vol en rijk met vanille en rum rozijnen

Afdronk: elegant

Daarna volgen diverse single cask en small batch bottelingen waarvan onderstaande momenteel bij ons verkrijgbaar zijn. Klik op de betreffende naam voor meer informatie.

Compagnie des Indes Brazil Epris 16yo 1999

Compagnie des Indes Jamaica Longpond 12yo 2003

Compagnie des Indes Dominidad Small Batch 15yo 2000

Compagnie des Indes Jamaica Navy Strength (57%)

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: