Een reactie plaatsen

The Arran Exciseman & Private Cask Solstitium Brumalis

The Arran Smuggler 3 Exciseman.jpgNa twee hypes is het tijd voor de derde en laatste in de The Smugglers Series van Arran. Begin komt de Exciseman uit als opvolger van de Illicit Stills en de High Seas. De laatste in de trilogie en een verwijzing naar (waarschijnlijk) de meest gehate figuur in Schotland circa 200 jaar geleden. De Exciseman joegen in de 18e en 19e eeuw op smokkelaars en hadden een beruchte reputatie. Ze kregen later een humoristische tint door het gelijknamige gedicht van Robert Burns. Hierin wordt de Exciseman door de duivel naar de heel verwenst.

Als whisky is dit een limited release, zonder leeftijdsaanduiding, van 8700 flessen gebotteld op 56,8%. De proefnotities ontbreken nog en het is niet mogelijk deze fles te reserveren.

The Arran Solstitum Brumalis 14yo.jpgNaast deze derde Smuggler verschijnt er ook een nieuwe Nederlandse Private Cask botteling, de Solstitium Brumalis, oftewel de Zonnewende. Een botteling ter ere van de langste dag van het jaar en de eerste in een tweeluik. Gedistilleerd op 7 augustus 2002 en gerijpt in sherry cask 2002/540. Gebotteld op 8 december 2016 op vatsterkte (cask strength) van 55,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 248 flessen.

Alle bij ons beschikbare Arran bottelingen zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: