1 reactie

Ardbeg 1815

Ardbeg 1815 banner

In 2015 lanceerde Ardbeg ter ere van zijn 200 jarige jubileum de Ardbeg 1815. 400 flessen werden er gebotteld maar slechts een gedeelte daarvan kwam op de markt. De rest bleef achter op Islay en van deze laatste paar flessen verwachten we er begin augustus eentje. Een single malt gemaakt van vaten uit 1974 en 1975. Kort nadat deze gevuld waren beleefde de distilleerderij zijn meest turbulente tijd. Hij werd verkocht, ging dicht en een hoop vaten werden verkocht/verdwenen. In 1989 opende Ardbeg opnieuw zijn deuren om in 1996 nogmaals dicht te gaan… Uiteindelijk ging de distilleerderij een jaar later opnieuw  open en werden in de tussentijd een aantal vaten uit de jaren 70’ veilig gesteld.

Vaten waarvan Dr Bill Lumsden het in 2008 tijd vond om ze te bottelen. Ze waren op hun best en moesten uit het vat. Bottelen wou men echter ook niet omdat deze bijzondere whisky bewaard moest worden voor een bijzonder moment. Daarom werd besloten de whisky te bewaren in glazen containers totdat in 2015, met de viering van 200 jaar Ardbeg, de tijd daar was om deze te bottelen. Het resultaat is een 33 jaar oude Ardbeg gebotteld op 50,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Ardbeg 1815.jpgNeus: zoet houtrook aroma’s met scherpe rum rozijnen ijs tonen, bakkerij geuren als croissants, brioche en versgebakken brood gevolgd door pure chocolade truffels, zwarte kersen en anijszaad

Smaak: romig en acht met jasmijn, Lapsang Souchong thee, zoete toffee, kaneel, steranijs, peper en gemixte kruiden met mirre en rook

Afdronk: lang met veel rozijnen en dadels

Interesse in deze fles? Je kunt ons mailen voor meer informatie op info@dramtime.nl. Alle overige bij ons beschikbare Ardbeg releases zijn hier te vinden op Dramtime.nl en meer over de aankomende Ardbeg An Oa lees je hier!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Ardbeg 1815

  1. Hallo,

    Zag dat de Ardbeg day al geweest was [ geen mail ]. Zijn er nog flessen te koop ?

    Mvg Peter Meijer,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: