Een reactie plaatsen

Cotswolds: whisky, gin & cream!

Cotswolds Distillery 1

De Cotswolds Distillery is een nieuwe Engelse distilleerderij in Amerikaanse handen waarvan we dit najaar de eerste whisky verwachten. Tot die tijd zijn er al een topper van een gin en een cream liqueur waarover hieronder meer informatie.

De historische distilleerderij in Stourton is uitgerust met Forsyth whisky stills waarmee jaarlijks voor circa 100.000 flessen gedistilleerd kan worden. Een 500kg mash tun, 2.400 liter wash still, 1.600 liter spirit still en vier 2.500 liter fermenters. Daarnaast is er een op maat gemaakte Holstein still met een capaciteit van 500 liter voor het maken van de gin.

De whisky wordt gemaakt van in huis geteelde gerst van een boerderij op 20 minuten rijden van de distilleerderij. De gerst wordt gemouten met de ‘Malt Stars’ van Warminster. Na distilleren en rijpen moet uiteindelijk een smaakprofiel dat Cotswolds zelf het beste omschrijft als: “our whisky will be unpeated with strong notes of barley sugar, honey and vanilla typical of maturation in quality first fill American bourbon casks.   We will also age our whisky in sherry casks which will impart a rich, fruity depth with notes of raisins, figs, toffee, chocolate and Christmas cake. We’re lucky enough to get to define the “terroir” for Cotswolds Single Malt and we feel it should reflect the greatness of this land – with primary notes of grain, fruit and oak.”

Cotswolds Distillery 2.jpg

Op die smaak moeten we nog tot circa half november wachten. Dan zal de tweede Cotswolds whisky na ruim 3 jaar rijpen in de fles gaan. Deze is tegen die tijd bij ons ook in beperkte oplage beschikbaar en reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl.

Dan de gin en de cream liqueur die er nu al zijn.

Cotswolds Dry Gin

Cotswolds Dry Gin 70cl.pngDe Cotswolds Dry Gin is een klassieke London dry style gin op basis van 9 botanicals. Gedistilleerd in een Hollstein pot still en gebotteld op 46% in een 70cl fles.

Neus: vers e grapefruit met koriander, jeneverbes, zwarte peper en lavendel

Smaak: puur met dennennaalden, jeneverbes, grapefruit, koriander zaad, een vleugje eucalyptus, laurier, wat limoen en lavendel

Afdronk: jeneverbes en citrus met verkoelende tonen van laurier en kardemom

Cotswolds Cream Liqueur

Cotswolds CreamDe Cotswolds Cream Liqueur is een whisky room likeur op basis van Cotswolds spirit en een zeer zachte room. Gebotteld op 17% in een 70cl fles.

“Een combinatie van een frisse middeljonge spirit met verse room. Fruitig en romig met een vleugje eiken”.

De gin en cream liqueur zijn nu al te bestellen op Dramtime.nl en zijn uiteraard te kopen en proeven bij Slijterij Frans Muthert in Musselkanaal. Online zijn ze hier terug te vinden!

UPDATE 17/11/17: De Cotswolds Single Malt is nu ook verkrijgbaar en kun je hier bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: