Een reactie plaatsen

Tomatin 1972 Vintage

Tomatin 1972 Vintage 2

Na de Tomatin 1971 Vintage 44yo is er dit najaar een tweede botteling in de Warehouse 6 Collection van Tomatin. De 1972 Vintage wordt de tweede botteling in deze serie van 40+ whisky’s en komt eveneens uit dat kleine, rustige, hoekje in warehouse 6. Daar waar de oude Tomatin vaten liggen te rijpen en wachten op hun bottel moment.

Deze 1972 Vintage is een huwelijk van cask 23404, 23405 en 23406. Drie sherry hogsheads die gezien de kleur en proefnotities duidelijk hun sporen hebben nagelaten. Gedistilleerd op 20 november 1972 en gebotteld op 14 februari 2014 op vatsterkte van 42,1%. 41 jaar oud dus en een limited release van 380 flessen.

Net als de voorgaande release is ook deze prachtig verpakt in een luxe decanter en hout kist inclusief twee kristallen Tomatin tumblers en een stopper. De proefnotities vind je hieronder en reserveren is al mogelijk door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle overige bij ons beschikbare Tomatin releases vind je hier op Dramtime.nl.

“In perfect harmony, aromas of autumn fruits, golden syrup and bursts of summer meadow wildflowers meet soft flavours of sweet almond, brown sugar, coffee and winter spices before a full, oily finish.”

Tomatin 1972 Vintage

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: