Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Adelphi Fusion Whisky The Brisbane

Adelphi The Brisbane.jpg

Na de net gelanceerde The Winter Queen is het op heel korte termijn al tijd voor een vijfde botteling in deze serie (na de Glover, Kincardine, The E&K en Winter Queen). De The Brisbane werd gisteren onthuld door Alex Bruce van Adelphi tijdens zijn bezoek aan Australie en is een huwelijk van twee hogsheads van Spaans eiken gedistilleerd bij Glen Garioch, een gedeelte van een ex sherry butt gedistilleerd bij Glen Grant en drie ex-Apera vaten van de Starward Distillery in Melbourne.

Een huwelijk van Schotse en Australische whisky dus. 5 jaar oud en gebotteld op 57,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een limited edition van 932 flessen die we vermoedelijk in de loop van april kunnen verwachten.

Neus: droog met vers gebakken croissants met butterscotch, pecan pie, gember, honing, chocolade eclairs en banoffee pie

Smaak: chocolade eclairs met steenfruit als rijpe pruimen, abrikozen en pruimen uit blik

Afdronk: zoet en romig met pure chocolade en toffee

De Brisbane is een hommage aan  de Schotse soldaat en astronoom Thomas Makdougall

Reserveren van die de gouverneur van New South Wales was tussen 1821 en 1825. Hij speelde een grote rol in de oprichting van Brisbane en Melbourne.

Een fles reserveren kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Adelphi whisky’s waaronder de The Winter Queen zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Plaats een reactie