Een reactie plaatsen

Ardbeg 22yo Twenty Something

Ardbeg 22yo Twenty SomethingNa de Ardbeg 23yo Twenty Something die in 2017 in oktober uitgebracht werd valt dit jaar de eer te beurt aan de 22yo Twenty Something en daarmee voorlopig de laatste botteling in dit illustere rijtje oude Ardbegs. Hij werd gedistilleerd in het voorjaar van 1996, het jaar waarin het leek alsof de distilleerderij voorgoed haar deuren zou moeten sluiten, en is gebotteld op 1 juli 2018 op 46,4%. Deze prachtige single malt is 22 jaar oud en een eerbetoon aan de doorzetters die de Ardbeg spirit tijdens deze moeilijke tijd in leven wisten te houden.

In de jaren 80 en 90 zag het er lang naar uit dat de naam Ardbeg alleen nog zou voortleven in de geschiedenisboeken. Maar daar dacht een kleine groep whiskyliefhebbers anders over. Toen er bijna geen druppel Ardbeg meer over was en er langzaam een doodse stilte neerdaalde over de distilleerderij, namen zij het op zich om een paar vaten te redden van de vergetelheid, en daarmee ook de spirit van Ardbeg.

De 22yo Twenty Something verwachten we in week 40 en reserveren van een fles kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Ardbeg releases zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: