Een reactie plaatsen

Provenance Coastal Collection Talisker 8yo

Provenance Coastal Collection Talisker shotBegin dit jaar introduceerde Douglas Laing de Provenance Coastal Collection. Een gelimiteerde serie van vier single cask releases die gedurende 2018 op de markt zullen komen. Ze zijn een hommage aan de eilanden van Schotland en worden mede gebotteld ter ere van 70 jaar Douglas Laing. De eerste botteling was een 10 jaar oude Bunnahabhain gevolgd door een 12 jaar oude Jura en een 6 jaar oude Caol Ila.

De vierde en laatste release is een 8 jaar oude Talisker uit 2009. Gerijpt in een refill hogshead en gebotteld in oktober 2018 op 48%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 319 flessen en de proefnotities spreken boekdelen: “marvelously maritime with a sublime palate of sweet malted barley, honey and sea salt”.

UPDATE 30/11/2018: De Talisker is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: