Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Glenfiddich Experimental Series Fire & Cane

Glenfiddich Fire Cane banner

De langverwachte Fire & Cane is de vierde release in de Experimental Series van Glenfiddich na de IPA, Project XX en Winter Storm (2 batches). Dit vierde experiment van Glenfiddich is een combinatie van rokerige Glenfiddich malt (Fire) en een finish in rumvaten (Cane). Een idee van Malt Master Brian Kinsman wat hij in 2003, toen hij nog in opleiding was, ontwikkelde. Het stoken geturfde gerst om deze vervolgens deze vervolgens te rijpen in rum vaten. Hiervoor is uiteindelijk ook een beetje ongeturfde Glenfiddich gebruikt die gehuwd is met de geturfde spirit waarna deze 3 a 4 maanden is gefinished.

Neus: groen fruit met diepe zoete tonen van gebakken appel en getoaste marshmallow. Gevolgd door zachte rooktonen en hout-achtige specerijen. En een explosie van rook, als een kampvuur van Highland turf (zonder de medicinale Island tonen). Gedrapeerd met tonen van eikenhout en intense toffee

Smaak: golvende tonen van zachte turfrook en een overvloed van rijke, zoete toffee met krachtige tonen van vers fruit en een zweem van specerijen

Afdronk: lang en zoet met een slepende rokerigheid

We verwachten de Fire & Cane in de tweede helft van maart in huis te hebben. Een fles reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle overige bij ons beschikbare Glenfiddich releases kijk hier op Dramtime.nl.

UPDATE 19/3/19: De Fire & Cane is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: