Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Brora 40yo 200th Anniversary Release

Brora 40yo

Een jaar voor de heropening van de Brora distilleerderij door Diageo viert men het 200 jarig jubileum van de distilleerderij die sinds 1993 niet meer produceert. De Brora 40 years old 200th Anniversary Release is een homage aan 200 jaar Brora. Een vatting van 12 American oak hogsheads uit 1978 die in 2019 zijn gebotteld. Een distillaat uit een periode dat er peated malt werd gedistilleerd in de distilleerderij. Van 1969 tot 1983 werd er op de distilleerderij geëxperimenteerd met malt gemaakt van zwaar geturfde gerst uit de Noordelijke hooglanden. Volgens onderzoek zou in 1978 de rokerige stijl op z’n best zijn. De meeste vaten zijn gebruikt voor blends maar uit deze “age of peat” zijn er nog een paar over die na 40 jaar verrassend goed bleken te zijn. Nu dus gebotteld als speciale release

Deze 40 years old 200th Anniversary Release is een limited edition van 1819 flessen gebotteld op 49,2% die we in September verwachten. Heb je interesses en wil je een fles reserveren? Mail ons dan op info@dramtime.nl . Alle bij ons beschikbare Brora releases uit het verleden zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: