Een reactie plaatsen

Nieuwe Cu Bocan range + Cu Bocan Creations

Tomatin Cu Bocan Range 2019Nadat de Tomatin range een paar jaar geleden al in een nieuw jasje gestoken werd is het nu tijd voor peat broertje Cu Bocan. Onder het Cu Bocan label brengt Tomatin geturfde malts uit waarvoor het 1 keer per jaar een batch stookt. Samen met Thirst Craft is nu een nieuwe fles ontwikkeld samen met een nieuwe range. Er blijft een standaard Cu Bocan expressie, de Signature, aangevuld met specials die men Creations noemt. Gekke finishes in combinatie met licht geturfde Highlands single malt. Creations 1 en 2 verwachten we tegelijkertijd met de nieuwe Signature, zo begin september. Creation heeft gerijpt in Black Isle Brewery Imperial Stout en Bacalhoa Moscatel de Setubal wine casks terwijl Creation 2 gerijpt heeft in Japanse Shochu en Europese virgin oak casks. Hieronder meer info over alle drie de releases. Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl

Alle bij ons beschikbare Tomatins waaronder ook de ‘oude’ Cu Bocan range kun je hier terug vinden en bestellen op Dramtime.nl!

Cu Bocan Signature

De Cu Bocan Signature is grotendeels de vertrouwde Cu Bocan spirit in een nieuw jasje. Deze release heeft gerijpt in bourbon, Oloroso sherry en Virgin oak casks van Noord Amerikaans eiken en is gebotteld op 46%. Een rijke en fruitige single malt bedekt met een laagje rook.

Neus: zacht en zoet met melk chocolade, honing, fruit en rook

Smaak: honing, kokosnoot, koffie, citrus, turf en rook

Afdronk: lang met tonen van pecan pie, kaneel en honing

Cu Bocan Creation #1

De Cu Bocan Creation #1 is een ongebruikelijke combinatie van bier en wijnvaten die het beste in deze geturfde malt naar boven haalt. De rijping in Black Isle Brewery Imperial Stout vaten zorgt voor waxachtige invloeden met tonen als tabak, koffie en leer. De rijping in Bacalhoa Moscatel de Setubal wine casks zorgt voor smaken als sinaasappel marmelade en espresso. Ook deze Creations is gebotteld op 46% maar dan als limited edition.

Cu Bocan Creation #2

De Cu Bocan Creation #2 is een ‘East meets West’ huwelijk van Japanse Schochu vaten en virgin oak casks van Europees eiken. De Shochu vaten zorgen voor aroma’s als ‘pear drops’, zoete limoen, aardeachtige invloeden en etherische oliën. De virgin oak vaten zorgen voor de volle body en warmte met tonen van ahorn siroop, geroosterde walnoten en exotische kruiden. Ook deze Creations is gebotteld op 46% maar dan als limited edition.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: