Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Eden Mill Single Malt 2019 Release

De Eden Mill distilleerderij in St. Andrews is de tweede Lowlands distilleerderij (na Kingsbarns) waarvan vorig jaar de eerste release verscheen! De Eden Mill distilleerderij, die daarnaast ook een brouwerij is, werd opgericht in 1810 door de bekende Haig familie. In 1860 werd besloten dat de distilleerderij beter dienst kon doen als papiermolen en werd het omgedoopt tot de Guard Bridge Paper Mill. Rond 1950 werkten er maar liefst 600 mensen en was het een van de grootste werkgevers in Fife.

Na overnames stopte het bedrijf in 2008 en kwam het terrein braak te liggen. Van een nieuw business park tot een biovergister, de lokale politiek had allerlei plannen. Uiteindelijk koopt zakenman Paul Miller het in 2012 om de Eden Brewery to openen. In 2014 worden ook ketels voor gin en whisky geïnstalleerd en kan het distilleren beginnen. De distilleerderij/brouwerij gaat vanaf dan door het leven als Eden Mill en is daarmee de eerste van zo’n combinatie in Schotland.

De output is klein en er worden gemiddeld slechts acht vaten per week gevuld met whisky. De

Eden Mill 2019 ReleaseDe Single Malt 2019 Release is de tweede reguliere release van de distilleerderij en tevens de tweede in een serie van jaarlijkse releases. Elk jaar zal een nieuwe en oudere botteling gereleased worden op St. Andrews Day. De 2019 Release is een combinatie van Oloroso sherry hogsheads, Pedro Ximenez sherry hogsheads, American oak ex bourbon barrels  samen met een vat Chocolate malt spirit en een vat Crystal malt spirit. Deze vormen samen een limited edition van 3.000 flessen gebotteld op 46,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: sherry invloeden met kersen, vanille fudge en lichte kruidigheid

Smaak: zoet en kruidig met tonen van getoast fruit, cacao, karamel en mout biscuits

Afdronk: sherry, peper en vers gebakken koekjes

We verwachten deze release in de eerste helft van maart. Reserveren van een fles kan al door te mailen naar info@dramtime.nl!

UPDATE 14/3/20: De Eden Mill 2019 Release is nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: