Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: 1770 Glasgow Distillery Triple Distilled Release No. 1

Glasgow-Distillery-Triple-Distilled

Eigenlijk al eind maar verwacht rond het Whisky Festival Noord Nederland maar net als bij vele andere nieuwe releases gooide Covid-19 ook roet in het eten bij de introductie van de derde release van de Glasgow Distillery, de 1770 Triple Distilled Release No. 1. Naast de Single Malt (2019 Release) en de Peated Release is dit de derde permanente toevoeging aan de range van deze nog jonge Lowlands distilleerderij uit Glasgow. De Glasgow Distillery doet daarmee waar Lowlands collega Auchentoshan om bekend staat, drie keer distilleren zodat je een hele zachte spirit krijgt.

De Triple Distilled is een nog jonge single malt die volledig gerijpt heeft in virgin oak casks en die in 2020 is gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Deze Release No. 1 is een gelimiteerde editie die we vermoedelijk eind juli kunnen verwachten. Een zachte en frisse whisky, precies op tijd voor de zomer. Het reserveren van een fles kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Hieronder de proefnotities alvast en klik hier als je meer wilt weten over de andere releases van de Glasgow Distillery.

Neus: kersen, karamel en toffee met fruitige aroma’s, geroosterde amandelen en wat zoethout met vanille en thee bladeren

Smaak: zacht en elegant met tonen van rijpe peer, gebakken vanille cheesecake, kruidige chocolade invloeden en een romige textuur

Afdronk: lang en puur met wat tonen van honing en vanille

UPDATE 6/7/2020: De Triple Distilled Release No. 1 is er eindelijk en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: