1 reactie

Binnenkort verwacht: Mac-Talla Islay Single Malts

Een nieuwkomer bij de Islay whisky’s, Mac-Talla! Geen nieuwe distilleerderij maar een serie Islay single malts van de onafhankelijke bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers (voorheen bekend als Morrison & MacKay en bij velen waarschijnlijk ook wel bekend van de Carn Mor en Old Perth bottelingen). Onder de naam Mac-Talla lanceert Morrison deze maand twee nieuwe Islay single malts. Mac-Talla betekent ‘echo’ in het Gaelisch en komt vooralsnog in twee varianten, de Terra en de Mara. Beide single malts van een niet nader te noemen distilleerderij.

Mac-Talla Terra Classic Islay Single Malt

De Mac-Talla Terra is een release op 46% gerijpt in American oak. Een volle Islay single malt met aardeachtige invloeden, zilte zeelucht, houtrook en een rokerige afdronk.

Mac-Talla Mara Cask Strength Islay Single Malt (58,2%)

De Mac-Talla Mara is de cask strength variant in deze serie en eentje met meer maritieme invloeden. Gerijpt in Amerikaans eiken en gebotteld op 58,2%. De Mara heeft veel maritieme invloeden samen met tonen van gegrild vlees, getoast eiken, intense rook aroma’s en een lange afdronk.

Beide Mac-Talla releases verwachten we in de eerste helft van februari. Heb je interesse en wil je een fles reserveren? Dat kan door te mailen naar info@dramtime.nl!

UPDATE 9/2/21: De Mac-Talla Terra en Mara zijn nu op voorraad en kun je hier (ook als sample) bestellen op Dramtime.nl. Later in 2021 volgt ook nog een 15yo.

UPDATE 16/6/21: De Mac-Talla Strat 15yo is ook in aantocht. Je leest er hier alles over!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Binnenkort verwacht: Mac-Talla Islay Single Malts

  1. […] februari schreven we op dit blog al over Mac-Talla (lees hier terug). Geen nieuwe distilleerderij maar een serie Islay single malts van de onafhankelijke […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: