1 reactie

Binnenkort: Mac-Talla Strata 15yo

In februari schreven we op dit blog al over Mac-Talla (lees hier terug). Geen nieuwe distilleerderij maar een serie Islay single malts van de onafhankelijke bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers (voorheen bekend als Morrison & MacKay en bij velen waarschijnlijk ook wel bekend van de Carn Mor en Old Perth bottelingen). Onder de naam Mac-Talla lanceerde Morrison in februari twee nieuwe Islay single malts. Mac-Talla betekent ‘echo’ in het Gaelisch en is er al in twee varianten, de Terra en de Mara. Beide single malts van een niet nader te noemen distilleerderij. Daar komt nu de Strata 15 years old bij.

De Strata is in tegenstelling tot de andere twee een release met een leeftijdsaanduiding en wel 15 years old. Deze Islay single malt, van zeer vermoedelijk dezelfde distilleerderij als het andere duo, heeft gerijpt in bourbon en sherry vaten en is gebotteld op 46%. Later deze week verwachten we de eerste voorraad en een fles reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl! Hieronder alvast de proefnotities van Morrison.

COLOUR: Deep Gold

NOSE: Smoked barley, sea shells and sherried fruits

TASTE: Velvety texture with earthy peat and winter spices.

FINISH: Rich and warm with a lovely smoky finish.

UPDATE 20/6/2021: De Mac-Talla Strata 15yo kun je nu hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Binnenkort: Mac-Talla Strata 15yo

  1. […] 16/6/21: De Mac-Talla Strat 15yo is ook in aantocht. Je leest er hier alles […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: