Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Loch Lomond The Open Special Editions 2021

Sinds 3 jaar is Loch Lomond de trotse sponsor van het vermaarde golftoernooi The Open. Door Covid-19 kon de 149e editie op st. Andrews vorig jaar niet door gaan en waren er dus ook geen speciale The Open releases behalve een 12yo. Voor 2021 staat The Open weer op de kalender en wel op St. George’s en er zijn ook twee nieuwe limited editions aangekondigd. De inmiddels welbekende The Open Special Edition en een 20 jaar oude Darren Clarke Autograph Edition. Beide verwachten we begin april en hieronder alvast alle informatie en proefnotities. Een fles reserveren kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl! Voor alle overige bij ons beschikbaar Loch Lomonnd whisky’s kijk hier op Dramtime.nl!

Loch Lomond The Open Special Edition St. George’s

De Loch Lomond The Open Special Edition Royal St. George’s is een speciale Highlands single malt limited edition botteling van Loch Lomond ter ere van het prestigieuze golftoernooi The Open in 2021. Voor deze Loch Lomond is gebruik gemaakt van een combinatie van de alombekende Loch Lomond straight neck stills en de traditionele pot stills. Dit heeft geresulteerd in een toegankelijke single malt van uitzonderlijke kwaliteit met een fruitig karakter en een zacht vleugje rook in de afdronk. De spirit heeft gerijpt in drie soorten vaten van Amerikaans eiken en is vervolgens gehuwd in Virgin American Oak. Deze Loch Lomond is gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Deze release is gemaakt in samenwerking met de bekende oud golfer en Loch Lomond Whiskies ambassador Coling Montgomerie.

Neus: Een levendig palet van perzik en peer.

Smaak: Romige vanille en eiken tonen met op de achtergrond wat ahornsiroop en een subtiele turfrook

Afdronk: Mooi in balans met een zoetje en de subtiele turfrook.

Loch Lomond The Open Course Collection Royal St. George’s 20yo Darren Clarke Autograph Edition (50,2%)

De Loch Lomond The Open Course Collection St. George’s 20 years old Darren Clarke Autograph Edition is een 20 jaar oude Highlands single malt van de Loch Lomond distilleerderij gebotteld ter ere van het prestigieuze golftoernooi The Open in 2021. Deze Loch Lomond heeft gerijpt in ex-bourbon vaten en is gefinished in English Virgin Oak.  Om het bezoek aan Engeland te vieren, voor de eerste keer sinds Loch Lomond Whisky The Spirit of the Open is geworden, heeft Master Blender Michael Henry ervoor gekozen om de whisky verder te rijpen op English Virgin Oak om het fruitkarakter naar voren te halen welke is gecreëerd door de innovatieve stills van de Loch Lomond Distillery. Deze Loch Lomond is ontwikkeld in samenwerking met oud golfer Darren Clarke en is gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 50,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: Gekruide appel, vlierbloesem en vanille in de neus.

Smaak: De smaak opent met karamelzoetheid, groene appel en honingdauw meloen, vervolgens geroosterd eikenhout en kruidnagel.

Afdronk: Een droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember.

UPDATE 13/4/21: de Loch Lomond The Open releases 2021 zijn nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: