Een reactie plaatsen

Binnenkort: Waterford Hook Head & Lakefield

Een van de verrassingen van 2020 was Waterford uit Ierland. De nieuwe distilleerderij van voormalig wijnhandelaar en whisky pionier Mark Reynier (ex Bruichladdich).nieuw project met een ultramoderne distilleerderij om geschiedenis te schrijven. Mede door zijn wijn achtergrond draait het bij Waterford Whisky om terroir. Omdat volgens Mark terroir belangrijker is dan bijvoorbeeld landsgrenzen schrijft hij Waterford Whisky in plaats van Whiskey. De filosofie van Waterford draait echter niet alleen om terroir maar ook om de verschillende soorten gerst (ook wel ‘The Cathedral of Barley genoemd’) en de distilleerderij (bij Waterford bekend als ‘The Facilitator’). Daar schreven we vorig jaar al over en dat kun je hier terug lezen!

Nieuw in 2021 zijn de eerste releases Hook Head en Lakefield die we half maart verwachten en er komt een speciale release voor Nederland aan! Hieronder alvast wat meer info en packshots. Mocht je interesse hebben en een fles willen reserveren dan kan dat door ons te mailen! Voor alle bij ons beschikbare Waterford releases kijk hier op Dramtime.nl!

Hook Head 1.1

De vuurtoren op Hook Head staat recht tegenover de krachtige Atlantische Oceaan aan de zuidkust van Ierland. Op slechts 16 kilometer van de distilleerderij van Waterford is het Martin Foley wie hier zijn gerst verbouwd op klei / leemgronden afgeleid van kalksteen. Het is een extreem maritiem terroir, waarbij de gerst bloot wordt gesteld aan het volledige scala van met zout beladen stormen en zeebriesjes. Het resultaat is een kruidige whisky met tonen van kruidnagel, gezouten karamel, zoethout, gemberkoekjes en citroenschil.

Lakefield 1.1

De boerderij Lakefield ligt in de weelderige County Laois, in het binnenland van Ierland. Winnaar van Waterford’s eigen Barley Grower of The Year trofee, Seamus Duggan, deelt hier de lakens uit. Op grond afgeleid van kalksteen en zandsteen, produceren de goed doorlatende diepe leemgronden hier uitzonderlijke gerst. Deze editie is een zachte whisky met tonen van rabarber en verse appeltaart.

Naast de Hook Head 1.1 en Lakefield 1.1 is Nederland ook aangewezen als één van de slechts vijf markten die in het voorjaar een ‘eigen’ single farm botteling krijgen. In het geval van Nederland een whisky gemaakt van gerst afkomstig van de boerderij Wilkinstown. Hierover later meer!

UPDATE 30/3/21: De Hook Head 1.1 en Lakefield 1.1 zijn binnen en nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: