Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Talisker Xpedition Oak 43yo The Atlantic Challenge

Bij Talisker zitten ze zeker niet stil. De afgelopen jaren waren er diverse jongere Special Release bottlingen en een 40 jaar oud en 41 jaar oude in de Bodega Series en de oudste Talisker (door Talisker gebotteld) tot op heden verwachten we in mei. De Talisker Xpedition Oak 43yo The Atlantic Challenge.

In 1830 roeiden de gebroeders MacAskil van Isle of Eigg naar Skye. Daar waar het ene avontuur eindigde begon het volgende, Talisker. The Talisker Xpedition Oak is een nieuw avontuur van Talisker op basis van de oude voorraden en met inspiratie uit de natuur. Spanen voor de vaten waarin deze Talisker heeft gerijpt zijn met de bekende solo zeiler en avonturier James Aiken meegeweest op zijn reis op de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Deze 43 jaar oude release heeft gerijpt in 10 American oak hogsheads en is gefinished in vaten die gemaakt zijn met deze spaanders die de reis over de Atlantische Oceaan al eens doorstaan hebben.

Deze Talisker release is een vatting van tien vaten die goed zijn voor 1830 flessen gebotteld op vatsterkte van (49,7%). 43 jaar Talisker in een fles en de oudste release van de distilleerderij ooit. De herkenbare Talisker style die meer dan decennia gerijpt heeft. Verpakt in een luxe houten kist in lijn met de zee. Vanaf medio mei leverbaar maar voor meer info en reserveren mail naar info@dramtime.nl. Hieronder alvast de proefnotities.

Neus: zacht en licht kruidig met tonen van appel en een vleugje wax gevolgd door lagen van geuren met onder andere canvas, maritieme invloeden, warm zand en een vleugje rook

Smaak: zacht, vol en sappig met een zeebriesje, de typische peperigheid van Talisker met veeel warmte en licht drogende tonen

Afdronk: lang met een vleugje zoete chili pepers die zorgen voor warmte

UPDATE 30/11/2021: we hebben weer een fles beschikbaar. Meer info en bestellen alhier!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: