Een reactie plaatsen

Loch Lomond 45yo Remarkable Stills

Een bijzondere single malt van Loch Lomond komt vandaag bij ons binnen. De Loch Lomond 45 years old Remarkable Stills is eerste release in de Remarkable Stills Series van Loch Lomond. De serie is geïnspireerd op de unieke Loch Lomond pot stills met rechte hals, die in 1965 in de distilleerderij werden geïnstalleerd en hiermee de mogelijkheid bieden om uiteenlopende stijlen te produceren. Deze 100% unpeated spirit is gedistilleerd in 1973 en heeft gedurende 44 jaar gerijpt op Amerikaans eiken, gevolgd door een finish van een jaar in een first fill Oloroso-sherryvat. In totaal zijn er 200 flessen geproduceerd van deze eerste release die zijn gebotteld op 42,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Het embleem van de Loch Lomond-distilleerderij is op elke fles gezandstraald en gevuld met koper. De fles zelf is verzegeld met een in reliëf gemaakte houten kurk die een gegraveerde metalen band bevat. De fles is vervolgens verpakt in een handgemaakte eikenhouten kist gecombineerd met de metalen Loch Lomond still. Samengevoegd vormen de twee helften van de verpakking een ​​grafische voorstelling van de pot stills met rechte hals.

Neus: Floraal, oranje bloesem, honing, rijpe perzik en bruine suiker.

Smaak: Opent met een honingachtige zoetheid en gaat vervolgens over in appel en peer met tropische vruchten zoals meloen en kiwi.

Afdronk: Lang en verfijnd met groen fruit, kruisbes en golven van warme kaneelkruiden.

Voor meer info en bestellen klik hier om verder te lezen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: