Vijf kilometer ten westen van de stad Wexford, Ierland en in de buurt van de monding van de rivier de Slaney, lag ooit een oud kasteel met een vestingmuur en kerkhof. Tegenwoordig wordt op deze plek gerst verbouwd door derde generatie teler Ger Kelly. Op zijn boerderij genaamd Wilkinstown, houdt de bescheiden Ger Kelly zich al jaren bezig met het verbouwen van zijn gerst op dit prachtige stukje Ierland. Het is een vlak terrein, gekenmerkt door de riviermonding en beïnvloedt door het maritieme microklimaat.
De Waterford whisky die is gemaakt met het gerst van Ger, Waterford Wilkinstown 1.1., is exclusief geselecteerd voor de Nederlandse markt als een Netherlands Exclusive. Een prachtige whisky, afkomstig van een bijzondere distilleerderij, waar ze niet bang zijn voor innovatie en uitdagingen. Het terroir van elke boerderij wordt in de spirit vastgelegd, wat whisky van precisie en zeldzaamheid oplevert en de diversiteit van gerst laat zien van Individuele Ierse boerderijen en oogsten. De Wilkinstown 1.1 verwachten we eind april en een fles reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl! Voor alle bij ons beschikbare Waterford releases kijk hier op Dramtime.nl. Hieronder alvast de proefnotities van de Wilkinstown 1.1
Neus: Bruine suiker, koffiebonen, zoethout, honing, mout, salie, versleten leer, gedroogde bloemen, groene vegetatie, rode appel, kokosnoot, lavendel en een zekere droogheid.
Smaak: Kruidnagel, tarte tartin van peer, venkel, gemberkoekjes, gerst suiker, grapefruit, gestoofde appeltjes, bramen en huisgemaakte vla.
Afdronk: Een lange tinteling van kruiden, welke opdroogt tot een warme zoetheid.