Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Compass Box No Name #3

Al in maart van dit jaar lekte het label uit en daarna was het heel lang wachten op de Compass Box No Name #3. Release 1 in 2017 was een ware kaskraker, mede door het aandeel Ardbeg, en release 2 met daarin veel Talisker was in 2019 eveneens een succes en inmiddels staat deel 3 voor de deur. Een stevig geturfde blended malt op basis van Laphroaig uit een recharred hogshead (75%), Bowmore uit een refill barrel (11%), Miltonduff uit een first fill barrel (6,8%), Clynelish uit een refill hogshead (6,7%) en Compass Box’ eigen Highland Malt blend die gerijpt heeft in een ‘high toast custom French oak cask’ (0,5%). Kortom op basis van de ingredienten weer een mooie geturfde malt alhoewel de proefnotities ons nog ontbreken. Naar verwachting wordt deze gebotteld op 48,9% met een beperkte oplage van een paar duizend flessen. Het reserveren van een fles kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle overige bij ons beschikbare Compass Box releases kijk hier op Dramtime.nl.

Onderstaand zeggen ze er op het uitgelekte achterlabel alvast zelf over:

“With No Name, No. 3, our sequence exploring Scotch whisky’s smoky spectrum can come to a fitting conclusion. Fans of the first No Name will recognize a strumming tarry intensity, while the fruity fragrance hinted at in No Name, No. 2 has been given a tropical makeover. Seaweedy and barbecue-scented single malt from the Laphroaig Distillery takes top billing, with malt whisky from the Bowmore Distillery lending compelling hints of mango and pineapple at the very limits of ripeness. We feel that the peatiness of No Nam, No. 3 has an operatic quality to it; vibrant and expansive, wild yet graceful, there is also considerable weight and resonance. Experience it neat, perhaps in the dark, when a little drama is called for.“

UPDATE 23/9/21: De No Name #3 is binnen en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: