Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Glen Scotia 12yo Seasonal Release 2021

Campbeltown single malts zitten in de lift en Glen Scotia is daar geen uitzondering op! De Campbeltown Malts Festival bottelingen zijn al een aantal jaren zeer populair maar daarnaast waren er niet heel veel specials tot de uitgave van de 11yo Double Sherry Cask in de herfst van 2020. Dit jaar is er een opvolger in de vorm van de 12yo Seasonal Release 2021 die we in november verwachten. Een 12 jaar oude release dus, van vaten met unpeated spirit uit 2009 en eerder, die 11 jaar gerijpt heeft in first fill bourbon en American oak hogsheads gevolgd door een finish van 12 maanden in first fill Oloroso sherry hogsheads en heavily charred American oak casks. Deze Glen Scotia is gedistilleerd op vatsterkte van 54,7% als een limited edition. Een fles reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle bij ons beschikbare Glen Scotia releases kijk hier op Dramtime!

Officiele proefnotities:

Nose: Toffee, apple, sea spray, soft vanilla and salted caramel

Taste: Creamy vanilla and brown sugar are balanced by warm spicy notes of cinnamon and nutmeg. 

Finish: Long, nutty finish with dried orange peel and gentle warming spice.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: