Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Loch Lomond 46yo Remarkable Stills Series No. 2

In 2021 introduceerde Loch Lomond de Remarkable Stills Series van oude Loch Lomond en de 45 years old was de eerste release. Nu, in 2022 is er een vervolg met de Loch Lomond 46yo Remarkable Stills Series No. 2. De serie is geïnspireerd op de unieke Loch Lomond pot stills met rechte hals, die in 1965 in de distilleerderij werden geïnstalleerd en hiermee de mogelijkheid bieden om uiteenlopende stijlen te produceren. Deze 100% unpeated spirit is gedistilleerd in 1974, begon zijn reis in 1st fill en refilled American Oak vaten. Na 4 jaar werd de spirit overgebracht naar een combinatie van 2nd fill Oloroso en Pedro Ximinéz Sherry vaten om extra complexiteit van gedroogd, tropisch fruit toe te voegen. In totaal zijn er 200 flessen geproduceerd van deze tweede release die zijn gebotteld op 45,3%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Vakmanschap is aanwezig vanaf het begin van het whiskybereidingsproces tot de uiteindelijke verpakking. Het embleem van de Loch Lomond distilleerderij is op elke fles gezandstraald en opgevuld met koper. De fles is verzegeld met een reliëf houten kurk die een gegraveerde metalen band bevat. Een plaquette is gemaakt van gegraveerd koper en met de hand aangebracht in de laatste productiefase. De fles wordt vervolgens ingesloten in een handgemaakte, prachtig vervaardigde eikenhouten kist die is gebeitst en gecombineerd met een metalen element. Twee helften van de verpakking zijn samengevoegd om een ​​grafische weergave te vormen van de Loch Lomond potstill met rechte hals.

Heb je interesse en wil je meer info/reserveren?! Mail dan naar info@dramtime.nl. We verwachten deze Loch Lomond vanaf de tweede week van juni te kunnen leveren. Voor alle andere bij ons beschikbare Loch Lomond releases kijk hier op Dramtime.nl. Hieronder alvast de proefnotities van deze 46yo.

Proefnotities:

Neus: Toffee en gekarameliseerde suiker met bloemige tonen van roos, perzik, mango en vanillesiroop.

Smaak: Opent met sappige rijpe peer, verse sinaasappelschil en zoete gesmolten bruine suiker. Er is kaneel en kruidnagel voor gedroogde vruchten van rozijnen en sultanarozijnen.

Afdronk: Lang met groen fruit, kruisbes en limoen, een toffeezoetheid en verwarmende kaneel- en nootmuskaatkruiden.

UPDATE 21/6/22: De Loch Lomond 46yo Remarkable Stills is nu op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: