Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Glen Scotia 46yo

In 2021 hadden we al de Glen Scotia 45yo, destijds de oudste release van de distilleerderij, en nu verwachten we met een 46-jarige release de opvolger. Deze Glen Scotia is dus de oudste release tot nu toe, met wereldwijd slechts 150 individueel genummerde flessen. Oorspronkelijk gerijpt in refill bourbon vaten, de beste zijn zorgvuldig geselecteerd en opnieuw gerijpt in first-fill bourbon, voordat ze zijn gefinisht in een first-fill oloroso hogshead.

Deze uitzonderlijke whisky is een zeldzame verschijning en een venster door de tijd in het bestaan van Glen Scotia en de Campbeltown regio. In 1974 is Campbeltown ‘s whisky-imperium gevallen en zijn de meeste lokale distilleerderijen gesloten en uit het geheugen verdwenen. De weinige die overbleven, hebben zich aangepast aan een nieuwe wereld, Glen Scotia begon een vierjarig programma van investeringen en renovaties dat kansen voor de stad bood en een groot gevoel van optimisme met zich mee zou brengen. Maar voor de distillery manager, Mike Smith, en zijn team zouden deze laatste jaren en vaten ook het einde van een heel bijzonder hoofdstuk in de geschiedenis hebben betekend.

Het was een hoofdstuk dat werd bepaald door traditie, zorg en vakmanschap, dat door zijn vader aan Mike werd overgedragen tijdens zijn eigen aanstelling als Glen Scotia’s distillery manager. De huidige distillery manager en master distiller van Glen Scotia, Iain McAlister, heeft de zorg op zich genomen om voor deze gekoesterde vaten met een uitzonderlijk karakter te zorgen. Nu, eindelijk, na 46 jaar is hier dan de oudste release, de Glen Scotia 46.

Deze bijzondere Glen Scotia verwachten we in de loop van juni. Heb je interesse en/of wil je meer weten?! Mail dan naar info@dramtime.nl. Hieronder alvast de proefnotities:

NEUS

Rijk gedroogd fruit en schillen van citrusvruchten, zoete dikke toffee in balans met verkwikkende oceaanzeespray en verse vanille

SMAAK

Fluwelen mondgevoel met laagjes gesmolten bruine suiker en gouden karamel, gebakken appel en gepocheerde peer in vanillesiroop met sinaasappel-citrustonen

Lange maritieme afdronk met zeezout en golven van verwarmende kaneel en nootmuskaatkruiden

UPDATE 21/6/22: De Glen Scotia 46yo is nu op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: