Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Loch Lomond The Open Special Editions 2022

Sinds 2018 is Loch Lomond de trotse sponsor van het vermaarde golftoernooi The Open. Voor 2022 staat The Open weer op de kalender en wel op St. Andrews waar de 150e editie plaats vindt. Een speciale dus en daarom zijn er dit jaar niet twee maar drie nieuwe limited editions aangekondigd. De inmiddels welbekende The Open Special Edition, een 12 jaar oude Louis Oosthuizen editie en de speciale 22yo 1999 150th Anniversary Edition. Dit drietal verwachten we begin juli en hieronder alvast alle informatie en proefnotities. Een fles reserveren kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl! Voor alle overige bij ons beschikbaar Loch Lomond whisky’s kijk hier op Dramtime.nl!

Loch Lomond 150th The Open Special Edition 2022

Deze The Open 2022 Special Edition 2022 heeft gerijpt op American Oak vaten gevolgd door een op Bordeaux Red Wine Barriques. Hierdoor heeft deze Loch Lomond meer complexiteit met een vleugje aardbei, perzik, limoen en romige fudge, eiken en zachte kruiden. Deze Loch Lomond is gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. 

Neus: Fris en fruitig, perzik, peer en rode appels met florale tonen.

Smaak: Aardbei, perzik en limoen, romige fudge en koekjes.

Afdronk: Lang met aanhoudende eikenkruiden en zachte rook.

Loch Lomond 12yo Louis Oosthuizen Special Edition

Deze 12 jaar oude limited edition is gebotteld ter ere van Louis Oosthuizen die in 2010 kampioen werd op St. Andrews. Dit is de exacte plek waar in 2022 de 150ste editie wordt gehouden. De Whisky is gedistilleerd in het jaar dat Louis kampioen werd en is een combinatie van vier whisky stijlen uit de unieke straight neck stills en pot stills van Loch Lomond. Het is resultaat is een kenmerkende stijl van fruit, honing en lichte rook. Deze Loch Lomond is gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. 

Neus: Fris en fruitig, met frisse aroma’s van groene appel, perzik en honing.

Smaak: Perzik, peer met lagen van vanille zoetheid en romige fudge.

Afdronk: Een mooie en lange afdronk met lichte houtrook

Loch Lomond 22yo 1999 The Open 150th Anniversary Edition (48,2%)

Deze Loch Lomond is de extra special 150th Anniversary Edition en een 22 jaar oude release die net voor de millenniumwisseling werd gedistilleerd. Die heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten gevolgd door een finish in de beste Haut-Medoc Claret Barriques. Deze Loch Lomond is gebotteld op 48,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. 

Neus: Eikenkruid, kruidnagel en steranijs, aalbes, framboos en honing.

Smaak: Appel, peer en kers met vanille en pure chocolade.

Afdronk: Verwarmende gember en houtrook.

UPDATE 5/7/22: De Loch Lomond The Open 2022 bottelingen zijn nu binnen en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: