2 reacties

Binnenkort verwacht: Kilchoman Machir Bay Cask Strength

Een Kilchoman op cask strength?! De vraag van ons en vele Kilchoman fans is er al jaren. De vraag om een (met name) bourbon cask gerijpte Kilchoman op cask strength. Er was al eens een Christmas Edition met een kleine oplage en nu verwachten we in de eerste helft van december de Machir Bay Cask Strength. De welbekende Machir Bay van Kilchoman maar dan op vatsterkte. Met 50 PPM en 58,3% een ‘stevige rakker’ voor Kilchoman begrippen en een limited edition van 8.232 flessen. Hieronder alvast de proefnotities. Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl en voor alle bij ons beschikbare Kilchoman releases kijk hier op Dramtime.

Official tasting notes:

Nose: Opens with light, fruity notes influenced by our distillation. Being cask strength allows for intense waves of fresh green apple followed by candied tropical fruits. Lasting hints of dry, earthy peat smoke become the backbone for this release.

Palate: Noticeably powerful at cask strength allowing for a concentrated palate combining citrus notes of lemon and orange peel. As the whisky opens it reveals a dominant honeycomb-sweetness that makes way for a profile driven by milk chocolate, provided by a Bourbon-rich maturation

Finish: A slight cracked black pepper spice combined with nutmeg. The oily, rich texture of this whisky delivers an increasingly smoky influence. Overall, a unique balance of heavily peated malt, slow distillation, and oak character.

UPDATE 17/12/22: de Kilchoman Machir Bay Cask Strength is nu op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

2 reacties op “Binnenkort verwacht: Kilchoman Machir Bay Cask Strength

  1. Beste Frans,

    Wat mag deze ongeveer gaan kosten?

    Hartelijke groet, Tim Poelman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: