Een reactie plaatsen

Lekkere fruitige Portugees!

Ik had besloten om vandaag weer eens een risotto te maken, nu zult u denken wat heeft een Italiaanse risotto nu met een fruitige Portugees te maken?

Zoals velen onder u houd ook ik van een lekker glaasje wijn bij het eten en dus ging ik op de terugweg van de supermarkt langs de slijter voor een flesje wijn. Ik had mijn zinnen gezet op de Callia Torontes (Callia? Dat is toch Argentijns?), tot mijn oog viel op een display van Cape Roca, de nieuwe topSlijter Jaarwijn, en wel specifiek op de Vinho Verde – White Wine. Op het eerste gezicht leek het wel een fles mineraalwater, zo helder van kleur is deze wijn…iets nieuws….dat moet ik proberen!

Cape Roca is een merk van het Portugese Casca Wines, een project van 2 jonge wijnmakers die op het idee zijn gekomen om een nieuw kwaliteits wijnmerk op de markt te brengen. Ze werken uitsluitend met de beste druiven uit iedere streek en proberen zo om Portugal’s unieke traditie van wijn maken nieuw leven in te blazen.

Vinho Verde betekent ‘Groene Wijn’, wat doelt op het frisse ‘groene’ karakter van de wijn. In de fles is de wijn vrijwel geheel blank van kleur met een hele lichte blauwgroene gloed. Het effect hiervan wordt versterkt door het heel licht blauwe glas.

De wijn heeft een prachtig frisse neus met aroma’s van groene appel, een vleugje banaan en citrus en tonen van eik. Ook in de mond komt die frisheid meteen terug, evenals de subtiele tonen van eik, een vleugje ananas misschien en limoen. Een mooie lichte en frisse ‘groene’ wijn met een medium afdronk.

Cape Roca Vinho Verde - White Wine

Cape Roca Vinho Verde – White Wine

Deze Vinho Verde bleek een perfecte match te zijn met de Risotto met paddenstoelen!

Over Enrico Klein

That's all private stuff!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: