1 reactie

Het is een komen en gaan in maart!

Het is een komen en gaan in Maart! Er komen vele nieuwe whisky bottelingen binnen maar de meesten verlaten ook net zo snel weer onze winkel. Dat de introductie van de Highland Park Loki (alle info vindt u hier) natuurlijk de eye catcher is in deze maand is duidelijk. Weinig whisky’s worden met zo veel bombarie, pers aandacht en een uitgekiend marketing plan gepresenteerd als deze Valhalla Collection.  Het drijft de andere aanwinsten van deze maand enigszins naar de achtergrond, maar het zijn zeker geen mindere goden.

Isle of Arran 16yoZo kondigde Arran een tijdje geleden al aan met een trilogie te komen van een 16, 17 en 18 jaar oude whisky. Vorige week werd duidelijk dat de eerste, de 16 jaar oude, begin april verschijnt. Elk jaar volgt er vervolgens een nieuwe uitvoering die een jaartje ouder is totdat we in april 2015 hopelijk een mooie 18 jaar oude dram in het glas hebben. De 16 jaar oude Isle of Arran, 46%, is een eenmalige botteling die gelimiteerd wordt uitgebracht. Het is een whisky op basis van 70% Bourbon vaten en 30% Sherry vaten die vanaf de tweede week van April bij ons verkrijgbaar is. Voor proefnotities, en om deze gelimiteerde whisky te kopen verwijzen we u graag door naar onze Webshop: Dramtime.nl

Ook vanuit Whisky Import Nederland komen weer een paar mooie whisky’s onze kant op. Zo zullen vanaf deze week onder meer de Caperdonic 1992 Koehl, de Càrn Mòr Speyside Mortlach 1996 en de Càrn Mòr Highland Clynelish 1997 bij ons verkrijgbaar zijn. Hieronder een kort overzicht + proefnotities:

Creative Whisky Company The Exclusive Blend Batch 1 1979 33 y.o – 46% (gearriveerd)

Neus: warm zaagsel en eikenhout

Smaak: eiken, gedroogd fruit en speculaaskruiden

Afdronk: lang en warm

Kopen

Creative Whisky Company Caperdonic 20yo 1992 by Tony Koehl 52.2% (gearriveerd)

Neus: zoete kersen

Smaak: donker fruit met honingnoten en marsepein

Afdronk: heerlijk zoet en hartverwarmend kruidig

Kopen

Alchemist Bowmore 1998 12y.o. 46% (gearriveerd)

Neus: olieachtige met tonen van zout en gedroogde kruiden, rook, appel en sinaasappelschil

Smaak: stevig geturfd als een klassieke Bowmore met tonen van verse kruiden, olie en rook

Afdronk: teer en jodium met lichte toets van zout en rook

Kopen

Alchemist Highland Park 1998 21y.o. 46% (gearriveerd)

Neus: lichte rook tonen, groene appel en zomers fruit

Smaak: zacht en licht rokerig met aroma’s van honing, bloemen en marmelade

Afdronk: lang en belegen met tonen van rook en zoet fruit

Kopen

SLC Càrn Mòr Aberlour 1994 46% (gearriveerd)

Neus: rijk, bloemig en zoet, viooltjes

Smaak: zoet, snoepjes met een vleugje groene appel, delicaat en mooi

Afdronk: sterk en lang

SLC Càrn Mòr Bowmore 2001 46% (gearriveerd)

Neus: stevige turf en tonen van Sherry

Smaak: melk chocolade met veel turf, daarna fruitige rozijntjes

Afdronk: lang met veel turf

Càrn Mòr Speyside Mortlach 1996 16 y.o. 46%

Neus: vanille en veel fruit

Smaak: fruitsalade met vanille, witte chocolade met slagroom

Afdronk: zoet en veelzijdig

Càrn Mòr Highland Clynelish 1997 15 y.o. 46%

Neus: zee, zilt en citrusvloeden

Smaak: zilt, room met honing en sinaasappelschil

Afdronk: lang en droog

Andere nieuwkomers in het assortiment zijn ook nog de Glen Moray 10yo Chardonnay Cask en de Tomintoul 14yo. De Glen Moray Chardonnay Cask is een 10 jaar oude botteling die een rijping heeft gehad op Chardonnay vaten uit de Franse Bourgogne. Een whisky met een frisse, zoet fruitige neus met tonen van appel, kaneel en een vleugje citrus. Mooi elegant en zacht mondgevoel, balans tussen gekarameliseerd fruit, kaneel en sluimerende aroma’s van gebrand eikenhout. De medium lange afdronk brengt aroma’s van noten, vanille en kaneel met een licht bloemige ondertoon. Bestellen kan hier.

De Tomintoul 14yo is een nieuwkomer in de Tomintoul serie. Deze 14 jaar oude speyside is op 46% gebotteld, chill-filtered en met natuurlijke kleur. In de neus erg subtiel met tonen van appelbloesem, toffee en citrus. In de mond veel romigheid, vanille, meer appelbloesem en gerst gevolgd door een middellange afdronk met een lichte peperigheid. Het bottelen op 46% geeft deze whisky duidelijk wat extra kracht.

De Glen Moray Chardonnay Cask 10yo, de Tomintoul 14yo en diverse andere samples zijn in de winkel ook te proeven!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Het is een komen en gaan in maart!

  1. […] Mar veraste ons met enkele single cask bottelingen van diverse independent bottlers, waaronder de Caperdonich 20yo Tony Koehl Release van The Creative Whisky Company en de Adelphi ‘Liddesdale’ Bunnahabhain 18yo. Hierna bouwden we snel op naar de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: