Een reactie plaatsen

Laphroaig Cairdeas 2013 Port Wood

Laphroaig CairdeasDe Cairdeas, Friends of Laphroaig, botteling 2013. Een collectors item voor de Laphroaig liefhebber die echter alleen via hun website te bestellen is, en ook enkel als je ‘Friend of Laphroaig’ bent. Een jaarlijks terugkerende botteling die altijd op het Feis Ile festival gereleased wordt. De editie van dit jaar is een Port Wood Finish die gebotteld is op cask strength van 51,3%. De naam Cairdeas, zoals de Feis Ile bottelingen van Laphroaig heten, verwijst naar het Gaelische woord voor vriendschap.

Deze port botteling is dubbel gerijpt op zowel bourbon als port vaten en is zoals eerder vermeld zeer gelimiteerd beschikbaar. Een fles die niet in de Nederlandse slijterijen verkrijgbaar is maar wij hebben er een paar voor u weten te bemachtigen. Reserveren kan via de mail, aeilke@fransmuthert.nl. Prijs is €86,95 en de uitleverdatum is eind juni.

Proefnotities

Neus: typische Laphroaig rook, bloedsinaasappel, grapefruit en toets van pot pourri en aroma’s van limoen rasp

Smaak: zwarte bessen, pompoen, zoete marmelade, peper

Afdronk: fruitig en opdrogend

UPDATE 20/06/2013: alle beschikbare exemplaren zijn inmiddels verkocht

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: