Een reactie plaatsen

The Balvenie Tun 1401 Batch 8

Een nieuwe release in de Tun 1401 serie van The Balvenie is gearriveerd. Na Batch 2 (uitverkocht) en Batch 5 is er nu een nieuwe verschijning in de reeks die zo geliefd is bij The Balvenie Malt Master David Stewart. Deze David Stewart is tevens de persoon die de Tun 1401 serie in het leven riep.

Tun 1401 is een vat van ongeveer 2000 liter waarin alle Batches uit deze serie een aantal weken gerijpt hebben. Deze Batch 8 uitvoering is een vatting van 9 Amerikaans eiken vaten en 3 Europese sherry vaten, eveneens van eiken.  De whisky’s zijn in februari gezamenlijk in Tun 1401 gegaan en daar enkele weken weer uit gekomen. Daarna is Batch 8 gebotteld op 50.2% in een oplage van 2700 flessen.

The Balvenie Caribbean 14yoNeus: tonen van bourbon en sherry gevolgd door aroma’s van honing, bloemen, kaneel en leer

Smaak: mooie balans tussen rijke sherry tonen en aroma’s van eiken en kruiden gevolgd door aroma’s van zwarte bes. menthol, gedroogde abrikoos, kaneelbrood en sinaasappel schil

Afdronk: lang aanhoudend met tonen van leer, eiken, kruiden en een toets van gedroogd tropisch fruit

kopen

UPDATE 24/06/2013: We zijn inmiddels door de eerste levering heen maar hopen spoedig nieuwe voorraad (laatste in NL) te kunnen verwelkomen. Reserveren van een exemplaar kan alvast door te mailen naar info@dramtime.nl

UPDATE 26/06/2013: Inmiddels zijn ook alle na geleverde exemplaren uitverkocht. De Batch 5 is nog wel verkrijgbaar. Zie de link in regel 2 van deze blog post.

UPDATE 12/07/2013: We hebben nog een aantal laatste flessen van Batch 8 weten te bemachtigen. Kopen kan hier.

Omdat de Tun 1401 serie voor verschillende markten gemaakt wordt zijn tot op heden enkel Batch 2, 5 en 8 in Europa verschenen. Op dit moment zit Batch 9, bestemd voor de Amerikaanse markt, in Tun 1401. We doen ons best om van deze Batch ook enkele flessen te bemachtigen.

Naast De Tun 1401 Batch 8 zijn de afgelopen week ook nog twee andere The Balvenies gearriveerd. De DoubleWood 17yo en de Carbibbean Cask 14yo. Ook verwachten we binnenkort nog enkele nieuwe, en tevens allerlaatste, flessen Balvenie Signature 12yo.

The Balvenie DoubleWood 17yo, 43%

The Balvenie Double Wood 17yoEen 17 jaar oude The Balvenie die gerijpt is op twee verschillende vaten, een proces dat ook wel cask finishing genoemd wordt. Eerst heeft de whisky gerijpt op Amerikaans eiken waardoor de whisky zachte vanille tonen meekrijgt. Daarna wordt de whisky overgestoken in sherry vaten van Europees eiken die rijke kruidige aroma’s en meer diepte en body meegeven aan deze DoubleWood. Deze 17 jaar oude uitvoering is de oudere broer van de al eerder gereleasde DoubleWood 12yo. De whisky’s delen enkele gezamenlijke karakters als honing en kruiden maar de 17 jaar oude bevat nog veel vollere vanille tonen, tonen van groene appel, toffee en een grote complexiteit.

Neus: elegante en complexe tonen van eiken, vanille, honing en een toets van appel

Smaak: zoet met aroma’s van gedroogd fruit, kruiden, geroosterde amandelen en kaneel, rijke lagen van romige toffee en lichte tonen van eiken en vanille

Afdronk: vanille, honing, eiken en een kruidige zoetheid

kopen

The Balvenie Caribbean Cask 14yo, 43%

The Balvenie Tun 1401 Batch 8De Caribbean Cask is een 14 jaar oude The Balvenie die gerijpt is in traditionele eiken vaten gevolgd door een finish op vaten van Caribische rum. De rum vaten zijn vooraf door The Balvenie Malt Master David Stewart zelf afgevuld met een selectie van West Indian rums die later vervangen zijn door de 14 jaar oude spirit. Het resultaat is een perfecte rum cask whisky met zachte honing aroma’s en tonen van toffee, fruit en rum.

Neus: rijke en zachte tonen van romige toffee gecombineerd met aroma’s van vers fruit

Smaak:  rond en vol met vanille en zoete eiken tonen, een fruitig karakter dat zich naarmate de tijd vordert verder ontwikkeld

Afdronk: zacht en lang

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: