Ingrediënten (4 personen):
- 1 el citroensap
- 1 ½ el grove mosterd
- 4 el olijfolie
- ½ el fijngehakte peterselie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 gekookte bietjes ( ca. 200gr)
- 1 appel
- 4 zoute haringen (Maatjesharing indien er het seizoen voor is)
- 200 gr gemengde sla
Bereidingswijze:
Klop in een kommetje het citroensap met 2 el water, de mosterd, de olijfolie e en de peterselie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Wrijf het vel van de bietjes en snij de bietjes in blokjes. Schep ze in een kom en roer er 2 el dressing door. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes. Snijd de haringen in repen van circa 3 centimeter. Verdeel de gemengde sla over vier diepe borden en schep de bietjes in het midden. Leg de plakjes appel en de reepjes haring erop en sprenkel de rest van de dressing erover.
Whiskytip:
Isle of Jura 10y.o.
Corenwyn tip:
Bols Corenwyn 4 jaar gelagerd