Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: de Bowmore Devil’s Casks!

Bowmore Devils Cask 2013Het gaat maar door met de aan te kondigen releases en vandaag kunnen we u melden dat we in de tweede helft van oktober de Bowmore Devils Casks verwachten.  Ter ere van Halloween komt Bowmore met een speciale ‘small batch’ botteling naar aanleiding van één van Islay’s vele mythes. Het verhaal ging vroeger dat de duivel ooit een kerk in Bowmore bezocht en daar gespot werd door de bewoners. Deze jaagden de duivel op totdat hij in de distilleerderij terecht kwam waar hij zich verschool in één van de vele vaten. Na een lange zoektocht door de dorpelingen, die niets opleverde, werd de distilleerderij weer vrij gegeven en verliet de duivel deze onopgemerkt in een vat whisky die was bestemd voor het vaste land.

Hetzelfde gebeurd nu met deze Devil’s Casks botteling die de distilleerderij dan weliswaar in een oplage van 6000 flessen verlaat. Een single malt met een rijping op ‘first fill’ sherry vaten die 10 jaar gerijpt heeft alvorens niet koud gefilterd (non chill filtered) te zijn gebotteld op 56,9%.

Neus: veel donker fruit, berkenteer, de verleidelijke warmte van oud leer, brandewijn, fruit cake en ahorn siroop

Smaak: volle tonen van rijke fruit cake , teerachtige chocolade, tabak, engelwortel en slepende aroma’s van opnieuw donker fruit

Afdronk: uitzonderlijk lang en vol

Een botteling die in ieder geval voor Halloween bij ons in de winkel zal liggen en gaat naar verwachting zo’n €65,- kosten. Omdat de oplage voor Nederland beperkt is tot een paar honderd flessen is het reserveren van een fles aan te raden. Dit kan door te mailen naar info@dramtime.nl.

UPDATE 27/09/2013: De Bowmore Devils Casks is uitverkocht

Naast deze Devil’s Casks nemen we nog een nieuwe Bowmore in het assortiment op, namelijk de Port Matured 1989 23yo. Een Bowmore die 23 jaar lang gerijpt heeft op port vaten en bekend staat als een magnifieke oude port rijping. Een cask strength botteling van 50,8%, gedistilleerd in 1989 en gebotteld in 2013. De prijs zal zo’n €480,- bedragen en de verwachting is dat deze whisky tegelijkertijd met de Devil’s Casks bij ons arriveert. Toch alvast nieuwsgierig hoe zo’n oude port whisky smaakt? Hier de proefnotities.

Neus: klassieke Bowmore tonen als zeelucht en een vleugje jodium maar tegelijkertijd ook verrassend levendig met tonen van gerookt bbq vlees, zwarte peper en rode port. Met Bowmore 23yo Port Matured 1989toevoeging van een beetje water wordt die wat fruitiger met tonen van citrus, pruimen en een toets van nectarine

Smaak: zoet en hartig met tonen van houtskool, zeelucht, zoetheid, een delicate rokerigheid, lichte kruidige aroma’s en een houtachtige droogheid. Met water komen meer subtiele tonen als menthol, sinaasappel schil en een verfijnde rokerigheid in de mond

Afdronk: lang met een droge houtskool rook

UPDATE 27/09/2013: kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: