3 reacties

Jaarwijn 2014 – Castillo d’Oro!

Castillo d'Oro logoHet duurt nog maar even en dan vliegt de champagne kurk weer in de lucht en gaan we een nieuw jaar in. Dat kan maar één ding betekenen, tijd voor een nieuwe wijn van het jaar.

Op de beurs in Amersfoort van 6 oktober dit jaar hebben alle topSlijters zich als lid van het proefpanel opgeworpen om nieuwe wijnen te proeven, zo ook wij. En na het blind proeven van vier verschillende wijnen is de keuze gemaakt.

De wijn van het jaar, of eigenlijk de wijnen van het jaar, het zijn per slot van rekening een rode en een witte, zijn afkomstig uit Chili. De Chardonnay – Sauvignon Blanc en de Carmenère – Cabernet Sauvignon van het huis Castillo d’Oro zijn de wijnen van het jaar 2014.

De Castillo d’Oro wijnen behoren toe aan het Chileense wijnbedrijf Terrapura dat beschikt over de beste wijngaarden aan de voet van de Andes. Door de aanwezigheid van dit hooggebergte ontstaat een ideaal wijnklimaat met een grote variatie tussen warme dag- en koele nachttemperaturen en de noodzakelijke watertoevoer van de smeltende sneeuwkappen. Het resulteert in twee premium wijnen van hoge kwaliteit die desondanks voor een goede prijs leverbaar zijn.

Hieronder alvast de proefnotities. Wij zeggen alvast proost op 2013 en op naar 2014.

Castillo d’Oro Chardonnay – Sauvignon Blanc

Castillo d'oro Chardonnay - Sauvignon BlancEen Chardonnay – Sauvignon Blanc uit Central Valley. Een frisse en volle wijn met een aroma van ananas, peer en citrusfruit. Goed te combineren met vis, wit vlees of romige past. De ideale serveer temperatuur is 8 °C.

Castillo d’Oro Carmenère – Cabernet Sauvignon

Castillo d'oro Carmenere - Cabernet SauvignonEen volle rode wijn blend van de Carmenère en Cabernet Sauvignon. Een stevige en kruidige rode wijn met een aroma van rood fruit, koffie en pure chocolade. Goed te combineren met stoofpotten en (gegrild) vlees. De ideale serveertemperatuur is 16 °C.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

3 reacties op “Jaarwijn 2014 – Castillo d’Oro!

  1. Vandaag een doos Castillo D”oro rood gekocht bij slijterij Muthert in Musselkanaal. Wat een top wijn! En voor een leuke prijs! Proost!

  2. Een heerlijk wijntje!!! Toch maar een doos bestellen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: