Een reactie plaatsen

Amerikaanse collectors items – Jack Daniels 1954 & 1981 Gold Medal!

Terwijl ze bijna overal uitverkocht zijn hebben we via een omweg nog een paar flessen uit de beroemde Jack Daniels Gold Medal serie weten te bemachtigen, en wel van de jaargangen 1954 en 1981. Jack Daniels bottelt sinds een aantal jaren replica’s van zijn bottelingen die tientallen jaren, tot zelfs meer dan een eeuw geleden, werden bekroond met gouden medailles. Inmiddels zijn er 7 replica bottelingen op de markt uit 1904, 1905, 1913, 1914, 1915, 1954 en 1981. De eerste 5 bottelingen zijn praktisch overal uitverkocht evenals de 1954 en 1981 edities, zij het dat we daarvan  nu nog weer een paar flessen hebben.

Bottelingen die alleen maar waard, worden zoals de huidige marktwaarde van de 1904 die ooit verkocht werd voor rond de €70 maar tegenwoordig tussen de €250 en €350 waard is, en daarom niet alleen lekker zijn om te drinken maar tegelijkertijd ook goed zijn voor de portemonnee. Hieronder meer informatie over de 1954 en 1981 bottelingen.

Jack Daniels Gold Medal 1954 BrusselsJack Daniels 1954 Gold Medal Brussels

Een ‘commemoratieve’ fles Jack Daniels geïnspireerd op die uit 1954. Toen men in Lynchburg hoorde over een beoordelingswedstrijd voor whiskey in Brussel, België, werd Herb Fanning uit de stokerij gevraagd ervoor te zorgen dat er wat Jack Daniel’s Tennessee Whiskey werd verscheept om deel te nemen aan deze competitie.
Herb, die nog vele jaren voor de stokerij werkte, was een vaste waarde in Lynchburg tot aan zijn dood in 1997 op 93-jarige leeftijd. Hij stapte gewoon naar de productielijn en nam er de eerste drie flessen die hij kon vastgrijpen. Hij zorgde vervolgens dat ze overzee werden verzonden als Jack Daniel’s deelnemers aan de wedstrijd. Toen de mensen in de reclameafdeling erachter kwamen dat hij whiskey had genomen uit productie, waren ze een beetje kwaad en vroegen ze hem waarom hij geen speciale whiskey voor de jury had opgestuurd. Maar Mr. Herb haalde zijn schouders op en antwoordde: “Waarom, alle Jack Daniel’s is speciaal!”. Iedere fles is uniek dankzij de handgeschreven nummering. Een mooi collector’s item en een bijzondere Tenesee whiskey. De Jack Daniel’s 1954 Gold Medal decanter ontving de Star of Excellence in Brussel, België, en is de zesde in de reeks van flessen die de Gold Medals, gewonnen door de Distillery, herdenkt. Gebotteld in 2005.

Neus: droog, zoetig aroma met vanille

Smaak: zoet, vanille en drogend met wat laurier

Afdronk: aromatisch en licht met wat tonen van laurier

kopen

Jack Daniels Gold Medal 1981 AmsterdamJack Daniels 1981 Gold Medal 1981 Amsterdam

Een ‘commemoratieve’ Jack Daniels geïnspireerd op die uit 1981. De Jack Daniel´s 1981 Gold Medal is een zeer speciale en gelimiteerde whisky die onderdeel is van een exclusieve reeks ter herinnering van de gouden medailles die de de Jack Daniel´s distilleerderij kreeg. Hij is zeer populair maar tevens ook zeer moeilijk verkrijgbaar. Deze speciale fles uit de zeer succesvolle Jack Daniel´s serie is de zevende in de Gold Medal serie.

Deze whiskey is ter ere van het winnen van de Gouden Medaille in Amsterdam bij het instituut Monde Selection Institut Pour Les Selections De La Quality. Iedere fles is uniek dankzij de handgeschreven nummering. Een mooi collector’s item en een bijzondere Tenesee whiskey, gebotteld in 2006.

Neus: tonen van kers in combinatie een vleugje Merlot

Smaak: sterke eiken aroma’s, delicaat en zacht

Afdronk: lang met aroma’s van banaan

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: