Een reactie plaatsen

Chocolade-cheesecake met banaan en een glas Banuyls AOP

Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naanIngrediënten (4 personen):

300 gr digestieve koekjes puur

– 60 gr boter

– 250 gr pure chocolade

– 4 bananen

– 700 gr roomkaas

– 225 gr kristalsuiker

– 4 eieren

– 125 ml zure room

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg toe aan de koekjes terwijl de keukenmachine draait. Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water). Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait. Voeg daarna de zure room en chocolade toe.

Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Laat 1 uur afkoelen in de oven, zodat er geen barsten in de vulling komen. Neem de taart uit de oven, snijd de rand los met een mes en verwijder de vorm. Laat helemaal afkoelen. Serveer met een bolletje vanille ijs en een toef slagroom.

Wijn advies:

Banuyls AOPDrink bij dit chocolade nagerecht een glas Banuyls AOP dessert wijn. Deze Franse dessert wijn op basis van de Grenache Noir (80%) en Grenache Gris (20%) druiven. Een zoete wijn met tonen van pruimen, vers fruit, koffie en cacao die goed combineren met het bittertje in de chocolade en de frisheid van de banaan en de roomkaas. Goed alternatief voor deze wijn is een glas Elysium Black Muscat.

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: