Een reactie plaatsen

Begin april verwacht: Kilchoman Loch Gorm 2014 Release!

Kilchoman Loch Gorm 2014 releaseU kon er op zitten wachten, de eerste Kilchoman release van dit jaar. Van deze jonge Islay distilleerderij, waarover u hier meer kunt lezen, verwachten we dit jaar naast de Loch Gorm ook nog de 4e 100% Islay botteling, de Machir Bay 2014, een WIN Cask met PX lagering en een rum finish. Voor de oplettende lezer, geen 2008 vintage dus.

Maar de Loch Gorm dus, de tweede release in deze sherry finish serie waarmee men in 2013 begonnen is. De eerste release was de opvolger van de Kilchoman Sherry Cask maar inmiddels zit er alweer een tweede in de fles. Een whisky die verwijst naar het Loch Gorm, een klein meertje vlakbij de Kilchoman distilleerderij waar het water voor deze whisky vandaan komt. Dit water staat bekend om zijn turfkarakter en daarom ontstaat mede hierdoor een typische Islay single malt die van 2009 tot 2014 heeft gerijpt in Oloroso sherry butts en daarna nog een finish heeft gekregen van 6 weken in Oloroso sherry hogshead vaten. Ondanks de jonge leeftijd van 5 jaar is dit een zeer volle sherry whisky met duidelijke Islay invloeden die menig liefhebber zal bekoren.

Zoals gebruikelijk bij Kilchoman is ook dit een limited release waarvan ongeveer 10.000 flessen op 46% gebotteld zijn. Het mooie is dat op elke fles de distillatie en bottel datum vermeld staan. Je kunt dus heel nauwkeurig uitrekenen hoe oud je fles precies is.

Dan de proefnotitites:

Neus: gemengd gekonfijt fruit  met vooral tonen van citroen en een rijke turfrook

Smaak: een droge graan smaak die zich ontwikkeld in tonen van honing, biscuit, sherry en aanhoudende turf

Afdronk: rijkelijk zoet en rokerig

Nu te bestellen op Dramtime.nl!

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: