Een reactie plaatsen

Glenrothes 6yo 2007 Adelphi Anniversary bottling for WIN (66,8%)

Glenrothes 6yo 2007 Adelphi for WINDit jaar bestaat WIN, Whisky Import Nederland, 10 jaar en om dat jubileum te vieren komen er dit jaar een aantal bijzondere en typische WIN bottelingen op de markt. Deze 6 jaar oude Glenrothes uit distillatiejaar 2007 is de eerste jubileum botteling. Omdat de Adelphi distilleerderij de eerste was met een samenwerkingsverband met WIN is besloten om Alex Bruce van Adelphi te vragen voor de deze botteling.

Met  66,8% (cask strength gebotteld) zit deze Glenrothes niet alleen ruim in de alcohol maar vooral ook in de verschillende smaken. Dit komt mede door een sherry rijping in first fill sherry cask 3526.

Ondanks zijn jonge leeftijd is deze Speyside single malt een echte smaakbom. Veel ingelegd rood fruit combineert erg mooi met room, karamel en vers sap van gekapte bomen. Naast het eikenhout en het vele fruit kent deze whisky ook volle tonen van kersen overgoten met bittere chocolade. Een echte mond vol dus.

De proefnotities:

Neus: tonen van ingelegd rood fruit met veel romige karamel en aroma’s van anijs en dennenappels

Smaak: veel exotisch eikenhout met rode bessen, kersen en bittere chocolade tonen

Afdronk: lang en verwarmend met opnieuw veel bittere chocolade tonen

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: