Een reactie plaatsen

Gegratineerde pruimen met marsepein en sabayon van Auchentoshan 12y.o.!

gegratineeerde pruimen en auchentoshan 12 sabayonIngrediënten (4 personen):

  • 32 gedroogde pruimen
  • 2 dl water
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 pijpjes kaneel
  • 100 gr marsepein
  • 2 eidooiers
  • 50 ml opgeklopte slagroom
  • 2 el Auchentoshan 12y.o.
  • 4 bolletjes kaneelijs

Bereidingswijze:

Pocheer de pruimen in water, suiker, vanillesuiker en kaneel in een pan met deksel totdat bijna al het vocht door de pruimen is opgezogen (dit duurt ongeveer een half uur). Laat de pruimen dan afkoelen en haal de pitten eruit. Vul ze met een bolletje marsepein.

Auchentoshan 12yoKlop het restant van het pocheer vocht samen met de eidooiers tot een schuimende sabayon. Voeg er de opgeklopte room en ten slotte de whisky aan toe en klop dit alles rustig tot een egaal mengsel.

Doe de pruimen in diepe (pasta) borden en schep de sabayon eroverheen. Zet de borden eventueel nog kort onder de hete grill zodat de sabayon mooi goudbruin wordt.

Serveer dit gerecht heet en eventueel met een bolletje kaneelijs en drink er nog een glas Auchentoshan bij!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: