- 32 gedroogde pruimen
- 2 dl water
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 pijpjes kaneel
- 100 gr marsepein
- 2 eidooiers
- 50 ml opgeklopte slagroom
- 2 el Auchentoshan 12y.o.
- 4 bolletjes kaneelijs
Bereidingswijze:
Pocheer de pruimen in water, suiker, vanillesuiker en kaneel in een pan met deksel totdat bijna al het vocht door de pruimen is opgezogen (dit duurt ongeveer een half uur). Laat de pruimen dan afkoelen en haal de pitten eruit. Vul ze met een bolletje marsepein.
Klop het restant van het pocheer vocht samen met de eidooiers tot een schuimende sabayon. Voeg er de opgeklopte room en ten slotte de whisky aan toe en klop dit alles rustig tot een egaal mengsel.
Doe de pruimen in diepe (pasta) borden en schep de sabayon eroverheen. Zet de borden eventueel nog kort onder de hete grill zodat de sabayon mooi goudbruin wordt.
Serveer dit gerecht heet en eventueel met een bolletje kaneelijs en drink er nog een glas Auchentoshan bij!