1 reactie

Medio juli verwacht: Bowmore Small Batch

Bowmore Small BatchHet zal de Bowmore liefhebber vast niet ontgaan zijn, er komt een nieuwe release aan. Of beter gezegd een nieuwe whisky voor de zogenaamde ‘core range’. Vanaf medio juli zal de Bowmore Small Batch (40%) namelijk de huidige Bowmore Legend gaan vervangen. Een hoop liefhebbers zullen dat waarschijnlijk erg jammer vinden, maar de nieuwe insteek van Bowmore is “Good Things Come In Small Batches”. En daar moeten we ze toch een beetje gelijk in geven.

Alhoewel deze nieuwe Islay single malt pas in juli komt kregen we gisteren de kans om er alvast van te proeven tijdens de topSlijter Whisky Masterclass bij importeur Intercaves. Lucky us! Deze botteling heeft gerijpt op first en second fill bourbon vaten die vervolgens gehuwd zijn. Door toedoen van de first fill vaten krijgt de whisky een mooie vanille zoetheid, subtiele kruiden aroma’s en Bourbon hout rook mee terwijl de second fill vaten zorgen voor tonen van vers fruit, honing en meer complexiteit.

Het levert de volgende proefnotities op:

Kleur: warm goudgeel

Neus: tonen van vanille, toffee, ziltigheid en turfrook gebalanceerd met honing en kaneel

Smaak: frisse citrus tonen met een zachte ziltigheid, vanille en een vleugje kokos

Afdronk: iets rokerig met wat vanille en citroen

Naar onze mening een goede Bowmore voor z’n prijsklasse en dat allemaal in een small batch release… maar hoe men dat precies gaat doen…. Het idee achter de small batch is ons, ondanks de leuke slogan, namelijk nog steeds niet helemaal duidelijk. Small batch staat namelijk voor een kleine oplage. Deze oplage kan natuurlijk ook wel wat groter zijn en je kunt wel meerdere batches uitbrengen maar de gedachte erachter is dat deze toch niet helemaal hetzelfde zijn. Iets wat Bowmore eigenlijk al doet met de Tempest series.

Bowmore Legend tastingHoe ze dat nu ook met een nieuwe ‘core range’ botteling gaan doen….. Dat horen we waarschijnlijk nog wel, ze hebben per slot van rekening nog tot en met juli. Ondertussen drinken wij nog maar een glaasje van de ‘oude vertrouwde’ Legend!

 

Slainte

UPDATE 20/05/2014: de Bowmore Small Batch is nu verkrijgbaar!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Medio juli verwacht: Bowmore Small Batch

  1. […] van het hieronder gepresenteerde stel, de Bowmore Legend, vanaf juli vervangen wordt door de Bowmore Small Batch. Daarom is het vandaag tijd voor twee zeer bijzondere legends, The Legen of the Sea Maiden en de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: