Een reactie plaatsen

Glengoyne 25 years old & Glen Garioch Vintage 1986 25 years old

Het is op deze druilerige maandag tijd voor twee prachtige 25 jaar oude Highland single malts. Allereerst de 25yo van Glengoyne die eraan komt en daarnaast de 25yo Vintage 1986 van Glen Garioch die een van onze favorieten was tijdens WFNN. Beiden opvallende bottelingen waarbij de Glen Garioch onze favoriet is, deze heeft namelijk ook stiekem een beetje een Islay karakter. Hoe dat kan? Dat lees je hieronder.

Glengoyne 25yo (48%)

Glengoyne 25yo 1De Glengoyne 25 years old is een mooie toevoeging op de al bestaande Glengoyne reeks met daarin de 10, 12, 15, 18 en 21 jaar oude edities alsmede enkele cask strength releases. Deze 25 jaar oude editie heeft gelagerd op exclusief geselecteerde sherry vaten gemaakt van het fijnste Europese eikenhout. Deze Highland single malt is non chill filtered gebotteld op 48%.

De luxueuze verpakking bestaat uit een zware Glengoyne fles met metalen handgemaakte halsddecoratie en exclusieve stop. De fles wordt aangeboden in een exclusief gegraveerde eikenhouten plinth, die is verpakt in een exclusieve geschenkverpakking.

Kleur: helder amber

Neus: rood fruit, oud leder en bruine suiker

Smaak: zachte eik, kaneel, gedroogd fruit en Sevilliaanse marmelade

Afdronk: zeer lang met kruidig zoethout en heel langzaam opdrogend

kopen

Glen Garioch 1986 Vintage 25yo (54,6%)

Glen Garioch 25yo Vintage 1986 2011Een Glen Garioch Small Batch Vintage release uit 1986. Deze 25 jarige Highlander is de vijfde speciale botteling in het Glen Garioch assortiment en eentje waarvan, in deze batch 11, slechts 250 flessen gebotteld zijn. Het is de opvolger van de Vintage 1978, 1990, 1991 en 1994 en enkel uitgebracht op de Nederlandse, Engelse, Franse en Canadese markt. Doordat het een botteling is van voor 1995 – 1997, een periode waarin de distilleerderij gesloten was, heeft ie nog mooie turf aroma’s en een vleugje rokerigheid zoals we dat vroeger van Glen Garioch gewend waren. Cask strength gebotteld op 54,6% en niet koud gefilterd zonder toevoeging van kleurstoffen gebotteld.

Kleur: licht goud

Neus: lichte turfrook met tonen van stro, gekookte peer, gedroogd fruit, komijn en leer

Smaak: turfrook met een drogende hout smaak, subtiele tonen van kruiden en fruitige tonen die na het hout en de turfrook komen opzetten

Afdronk: middellang, droog en rokerig

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: