Een reactie plaatsen

Review: Glen Keith 18yo Signatory Unchillfiltered 1995

Glen Keith SignatoryEen week geleden openden we bij het samplen ook deze fles Glen Keith, een 18 jaar oude Signatory Unchillfiltered botteling uit 1995. Gedistilleerd op de 8e november dat jaar en gebotteld op 4 februari 2014. Een double cask release van vat 171196 en vat 171199. Deze Speysider kan ons wel bekoren, zeker ook gezien de prijs-kwaliteit en prijs-leeftijd verhouding. Als je dan ook nog in acht neemt dat deze van een ‘gesloten’ (van ’99 tot ’13) distilleerderij komt dan lijkt hij het zeker waard. Proberen dus maar.

De neus is gevuld met tonen van stro, hooi die een beetje het boerderij gevoel opwekken. Ook vinden overduidelijk vanille, een tikje munt en veel kruiden terug. Deze release heeft een volle body en is een klein beetje olieachtig. Verder wordt de smaak gekenmerkt door moutige tonen met op de achtergrond wat kruiden, duidelijk anijszaad, fruit als pruimen en (blauwe) bessen en een vleugje limoen. De afdronk is redelijk lang met iets van appel jam of stroop en zachte karamel.

Overall een zeer aardige Glen Keith met een fijne neus en smaak. Een aanrader van Signatory dus.

Deze whisky is hier ook verkrijgbaar via Dramtime.nl

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: