Een reactie plaatsen

GlenDronach 11yo 2003 Single Cask Virgin Oak Hogshead #1748 voor uw topSlijter (54,2%)

GlenDronach 11yo 2003 Single Cask Virgin Oak Hogshead 1748 voor topSlijterAls slijter zijn wij aangsloten bij de topSlijter organisatie en met deze organisatie hebben we een prachtige GlenDronach laten bottelen. Deze 11 jaar oude GlenDronach uit 2003 is een single cask release die speciaal gebotteld is voor slijtersorganisatie topSlijter. Voor topSlijter selecteerde Master Distiller Billy Walker Virgin Oak hogshead vat #1748. Geen Oloroso of Pedro Ximenez sherry vat zoals zeer gebruikelijk bij deze Speyside distilleerderij maar een vat waar voorher geen andere spirit in heeft gerijpt. Een unieke GlenDronach omdat er tot op heden maar een paar keer eerder een Virgin Oak van deze distilleerderij op de markt was.

Deze editie is gedistilleerd op 14 januari 2003 en heeft gerijpt in hogshead vat #1748 alvorens in november 2014 te zijn gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 54,2%, niet koud gefilterd (non chill filtered) en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde oplage van 275 flessen.

Eerste tasting notes (uitgebreide tasting notes volgen in week 48):

Kleur: glanzend goud

Neus: vanille en boter

Smaak: zacht met kruidigheid

Afdronk: middellang en zoet met wat tonen van rozijnen

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: